Cambridge. Un veterinar a salvat ochiul unui tigru în prima operaţie de acest fel din lume

  • Ratna, o femelă de tigru sumatran de 17 ani, trăieşte la Shepreth Wildlife Park lângă Cambridge.
  • Tigrul a mai fost operat de cataractă înainte să fie mutat în parc, la începutul anului 2019.
199 afișări
Imaginea articolului Cambridge. Un veterinar a salvat ochiul unui tigru în prima operaţie de acest fel din lume

Foto: Profimedia

Ochiul unui tigru a fost salvat in urma unei operaţii, care pare a fi prima de acest tip din lume, relatează BBC.
 
Ratna, o femelă de tigru sumatran de 17 ani, trăieşte la Shepreth Wildlife Park lângă Cambridge.

Personalul a observat că ochiul stâng se deteriora şi un medic veterinar specializat a pus diagnosticul de ulcer cornean.

Operaţia pe cornee, care nu este neobişnuită la pisici şi câini domestici, a necesitat „mult mai mult anestezic” în cazul Ratnei.

Williams, de la Queen's Veterinary School Hospital de la Universitatea din Cambridge, a declarat, după două luni de monitorizare atentă, că a fost încântat să poată declara vindecarea completă a tigrului.

Tigrul a mai fost operat de cataractă înainte să fie mutat în parc, la începutul anului 2019, pentru a-şi trăi anii de bătrâneţe.

O operaţie iniţială, efectuată la începutul lunii februarie pentru a trata o decolorare, nu a avut efectul dorit şi ochiul femelei a continuat să se deterioreze.

"Este ca şi cum am face cu orice pisică domestică - dar cu mult mai mult anestezic", a spus doctorul despre operaţia de 30 de minute pe tigrul de 93 de kg. "Dar cred că nimeni a mai făcut asta până acum la această specie."

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici