Camilo Jose Vergara, ”arhivar al declinului", a fotografiat timp de patru decenii aceleaşi străzi şi clădiri, pentru a surprinde metamorfoza cartierelor - GALERIE FOTO

Camilo Jose Vergara este un artist din Chile care a fotografiat timp de patru decenii aceleaşi străzi şi clădiri, documentând metamorfoza cartierelor din oraşe precum Detroit, Chicago şi New Jersey, scrie messynessychic.com.

7793 afișări
Imaginea articolului Camilo Jose Vergara, ”arhivar al declinului", a fotografiat timp de patru decenii aceleaşi străzi şi clădiri, pentru a surprinde metamorfoza cartierelor - GALERIE FOTO

Camilo Jose Vergara, ”arhivar al declinului", a fotografiat timp de patru decenii aceleaşi străzi şi clădiri, pentru a surprinde metamorfoza cartierelor - GALERIE FOTO

Cu toţii vedem cum clădirile familiare din cartierele noastre dragi se schimbă de-a lungul anilor, şi uneori ne-am dori să mai aruncăm un ochi în trecut, să ne amintim cum a fost şi să ne închipuim ce ar fi fost dacă. Un fotograf din Chile s-a gândit la acest lucru şi a decis să fotografieze exact acelaşi loc, de-a lungul unui interval de timp.

Concentrându-se pe cele mai sărace şi mai segregate comunităţi din America, Camilo Jose Vergara s-a întors an după an în aceleaşi locuri pentru a le fotografia din nou şi din nou, devenind "un arhivar al declinului". 

"De-a lungul timpului am devenit un istoric conştient, un arhivar al declinului, un fotograf de ziduri, clădiri şi blocuri de oraş", explică el.

"Am aflat informaţii despre oamenii care au trăit în locaţiile pe care le-am fotografiat, am citit despre evenimentele care au avut loc în acele zone, cum ar fi crimele, incendiile, şi am aflat despre evenimentele istorice care au avut loc în apropiere."

 


 

 

 

SURSĂ FOTO

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici