CANNES 2013: Bijuterii de peste 1 milion de dolari, destinate starurilor, au fost furate dintr-un hotel

Bijuterii în valoare de peste 1 milion de dolari, care urmau să fie împrumutate starurilor de cinema prezente la Festivalul de Film de la Cannes, au fost furate în noaptea de joi spre vineri dintr-un hotel de pe Croazetă, a anunţat poliţia locală.

333 afișări
Imaginea articolului CANNES 2013: Bijuterii de peste 1 milion de dolari, destinate starurilor, au fost furate dintr-un hotel

CANNES 2013: Bijuterii de peste 1 milion de dolari, destinate starurilor, au fost furate dintr-un hotel (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Furtul s-a produs în camera de hotel închiriată de un angajat al celebrului lanţ de magazine de bijuterii Chopard, care confecţionează şi prestigiosul trofeu Palme d'Or.

Furtul a avut loc la un hotel Novotel din Cannes, situat pe o stradă principală din centrul oraşului, la mică distanţă de Palais des Festivals, a precizat Poliţia judiciară din Nisa.

Cutia în care se aflau bijuteriile, care urmau să fie împrumutate vedetelor ce vor păşi pe covorul roşu de la Cannes, a fost desigilată şi golită de obiectele pe care le conţinea, a precizat poliţia locală. În acea cutie se aflau, potrivit primelor estimări, bijuterii în valoare de peste 1 milion de dolari.

Jaful a avut loc în jurul orei locale 05.00, potrivit unei surse din poliţia locală.

Conducerea hotelului Novotel, aflat în faţa Poliţiei municipale, a refuzat să comenteze incidentul.

Un mic grup de jurnalişti s-a format în faţa hotelului, o clădire modernă, a cărei intrare este decorată cu un covor roşu şi o frunză de palmier aurie.

Nici reprezentanţii firmei Chopard nu au dorit să comenteze acest incident.

Celebrul trofeu Palme d'Or care urmează să fie decernat pe 26 mai, în ultima zi a Festivalului de Film de la Cannes, furnizat oficial de Chopard, este "în siguranţă", au anunţat vineri organizatorii festivalului.

În cadrul unui parteneriat cu Festivalul de Film de la Cannes, compania Chopard furnizează în fiecare an trofeul Palme d'Or, care este decernat celui mai bun film din competiţia oficială. Trofeul are o greutate de 118 grame, este confecţionat din aur galben şi valorează peste 20.000 de euro.

În februarie, mai mulţi răufăcători au furat în plină zi aproximativ 150 de ceasuri de lux, în valoare de circa 1 milion de euro, dintr-un magazin din Cannes.

În timpul ediţiei din 2012 a festivalului, fotbaliştii senegalezi Souleymane Diawara şi Mamadou Niang au fost victimele unor hoţi care au sustras patru ceasuri de lux în valoare de 400.000 de euro din camerele lor închiriate într-o vilă din apropiere de Cannes.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici