Cântăreaţa de fado Mariza va susţine un concert la Bucureşti, în 2014

Mariza, cântăreaţa supranumită de criticii din lumea întreagă "noua regină a muzicii fado", va susţine un concert la Bucureşti, la Sala Palatului, pe 15 mai 2014.

1756 afișări
Imaginea articolului Cântăreaţa de fado Mariza va susţine un concert la Bucureşti, în 2014

Mariza (Imagine: Arhiva Mediafax Foto / AFP)

Biletele vor fi disponibile de joi, în reţeaua magazinelor Diverta, Magazinul Muzica, Librăria Mihai Eminescu, la casa de bilete a Sălii Palatului şi online, pe www.myticket.ro, la preţuri cuprinse între 85 de lei şi 215 lei.

Cu un repertoriu bine înrădăcinat în istoria clasică a muzicii fado, solista s-a remarcat încă de la debut ca un artist de neegalat, al cărui stil puternic şi voce distinctivă au cucerit întreaga lume. Prin sunetele magistrale specifice acestui stil de muzică, Mariza a reusit să transforme poveştile culturii tradiţionale portugheze în adevărate legende muzicale care au consacrat-o, devenind una dintre cele mai apreciate prezenţe artistice contemporane pe scena internaţionala de world music, informează organizatorii evenimentului, Amphitrion.

Îmbinând poezia muzicii folk portugheze, cadenţele arabe cu ritmurile africane şi braziliene, Mariza a început să cânte de la o vârstă foarte fragedă, remarcându-se pentru prima dată la concertul de comemorare a celei mai cunoscute artiste de fado a acelor ani, Amalia Rodrigues. Povestea de succes începe în anul 2001, odata cu lansarea albumului de debut, "Fado em Mim", pentru care a primit patru discuri de platină în Portugalia.

La scurt timp de la debut, materialul a propulsat-o pe cântăreaţă pe scena internaţională, artista obţinând, doi ani mai târziu, premiul BBC Radio 3 pentru cel mai bun artist european de world music. Cel de-al doilea album, "Fado Curvo", se dovedeşte a fi un mare succes, ocupând locul al şaselea în topul Billboard, iar Mariza a devenit astfel artista cu cele mai mari vânzări din istoria muzicală a Portugaliei. În anul 2004, solista primeşte premiul Asociaţiei Jurnaliştilor Străini din Portugalia, dar şi European Border Breakers Award. În acelaşi an, cu ocazia Jocurilor Olimpice din Atena, Mariza este invitată să cânte în duet alături de Sting piesa "A Thousand Years", aceasta fiind ulterior inclusă pe albumul oficial al JO.

Cu o voce inconfundabilă, a cărei putere îi permite să interpreteze fiecare cuvânt într-o manieră expresivă unică, Mariza lansează, în anul 2005, cel de-al treilea album de studio, "Transparente", dând dovada unui repertoriu muzical bogat şi de mare impact în spaţiul artistic internaţional. Doi ani mai târziu, odată cu lansarea materialului "Concerto em Lisboa", Mariza devine primul artist portughez din istorie nominalizat la cele mai importante premii muzicale din lume - Grammy. În 2008, Mariza lansează cel de-al patrulea album din cariera - "Terra" - material care include hituri precum "Alfama" şi "Rosa Branca", având numeroase colaborări cu artişti precum Tito Paris, Concha Buika, Rui Veloso, Ivan Lins şi Dominic Miller. Anul 2010 reprezintă lansarea "Fado Tradicional", album în care Mariza reafirmă conexiunea cu stilul clasic al muzicii fado, întorcându-se la creaţiile celor mai reprezentativi compozitori din istoria genului, precum Alfredo Marceneiro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici