Cântăreaţa Nneka vine la B'estfest 2013

Cântăreaţa de origine nigeriano-germană Nneka va susţine un concert la B'estfest Summer Camp 2013, care se va desfăşura în perioada 5 - 7 iulie, în Tunari, informează organizatorii, Emagic.

265 afișări
Imaginea articolului Cântăreaţa Nneka vine la B'estfest 2013

Cântăreaţa Nneka vine la B'estfest 2013 (Imagine: AFP / MediafaxFoto)

Născută în Warri, Nigeria, Nneka s-a mutat în Germania la vârsta de 18 ani, din dorinţa de a începe o carieră în muzică, traseul urmat fiindu-i o permanentă sursă de inspiraţie pentru creaţiile sale muzicale. Piesele ei reflectă atât perioada în care aceasta a locuit în Nigeria, cât şi timpul petrecut în Europa de Vest, subliniind adesea probleme ale capitalismului, ale sărăciei şi ale războiului.

Influenţată de artişti precum Fela Kuti, Bob Marley, Talib Kweli, Mos Def şi Lauryn Hill, Nneka a fost comparată cu Erykah Badu şi Floetry, mai ales datorită mesajelor cu încărcătură morală transmise prin intermediul versurilor sale. Una dintre cele mai cunoscute piese ale artistei este "Heartbeat", inclusă pe albumul "Concrete Jungle", al treilea din carieră, aceasta bucurându-se de o serie de remixuri, care, la rândul lor, au fost preluate în setlist-urile DJ-ilor din întreaga lume. Remixul realizat de Chase & Status a devenit, fără îndoială, cel mai popular, publicul român având şansa de a-l asculta live, chiar vara aceasta, la B'estfest Summer Camp.

De-a lungul timpului, Nneka a fost invitată de artişti precum Lenny Kravitz, Gnarls Barkley şi Femi Kuti pentru a cânta în deschiderea concertelor lor. În anul 2010, artista i-a însoţit pe Nas şi Damian Marley în turneul care promova albumul "Distant Relatives", realizând alături de Nas un alt remix pentru piesa "Heartbeat", care a făcut înconjurul lumii.

După mai multe participări la festivaluri internaţionale, precum Rock Werchter (Belgia), V Festival (UK), Glastonbury (UK) şi Elevation Music (Bulgaria), anul acesta Nneka va ajunge în premieră şi la Bucureşti, pe 6 iulie, la B'estfest Summer Camp.

B'estfest Summer Camp 2013 va avea loc în weekendul 5 - 7 iulie, fanii având şansa de a rememora cele mai frumoase clipe ale ediţiei din 2012 în documentarul disponibil pe canalul oficial de Youtube: BestfestTV. Detalii suplimentare despre B'estfest Summer Camp sunt disponibile pe www.bestfest.ro şi www.facebook.com/Bestfest.Romania.

Printre primii artişti care au confirmat prezenţa la festival se numără tânărul DJ Joker (5 iulie), Tiamat (5 iulie), Noisia (6 iulie), Chase and Status live, Enter Shikari, Soilwork şi Friction (7 iulie).

Abonamentele pe toate cele trei zile de festival (150 de lei), biletele pentru o singură zi (70 de lei) şi voucherele de camping (20 de lei) se găsesc în presale atât online, pe www.MyTicket.ro, cât şi în reţeaua magazinelor Diverta, magazinul Muzica, Sala Palatului şi librăria Mihai Eminescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici