Cântăreţul de jazz şi soul Terry Callier a murit la vârsta de 67 de ani

Cântăreţul şi compozitorul american de jazz şi soul Terry Callier, care a colaborat cu Massive Attack şi Beth Orton, a murit duminică, la vârsta de 67 de ani.

167 afișări
Imaginea articolului Cântăreţul de jazz şi soul Terry Callier a murit la vârsta de 67 de ani

Terry Callier (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Muzicianul a murit într-un spital din Chicago, informează bbc.co.uk.

Terry Callier, care şi-a început cariera muzicală la vârsta de 17 ani, după ce a semnat un contract cu casa de discuri Chess Records, şi-a lansat ultimul album în 2009. Intitulat "Hidden Conversations", acest material discografic a fost produs în colaborare cu grupul Massive Attack.

Muzicianul american a colaborat şi cu Beth Orton, la albumul acestuia "Central Reservations", care a fost nominalizat la premiile Mercury.

Decesul cântăreţului a fost confirmat de casa de discuri Mr. Bongo, cu care acesta a colaborat la şase albume, lansate între anii 2001 şi 2009.

Terry Callier s-a născut pe 24 mai 1945. A crescut cântând alături de Jerry Butler, Majos Lance şi Curtis Mayfield.

Şi-a lansat primul single, "Loot At Me Now", în anul 1963.

Callier a lansat trei albume de jazz-funk în anii 1970, însă a părăsit industria muzicală în anii 1980, după ce a primit custodia fiicei sale Sundiata şi a devenit programator pe computer.

Şi-a reluat cariera muzicală la începutul anilor 1990, atunci când albumele lansate de casa de discuri Chess Records au fost extrem de apreciate de fanii jazzului din Marea Britanie.

Terry Callier a făcut backing vocals şi pe single-ul "Live With Me", lansat de grupul Massive Attack în anul 2006.

Terry Callier va fi înmormântat pe 3 noiembrie în oraşul lui natal, Chicago.

Mulţi muzicieni de renume au postat pe Twitter o serie de mesaje pentru a aduce un ultim omagiu celebrului muzician american. Printre aceştia se numără Beth Orton, Tim Burgess din trupa The Charlatans şi Gary Lightbody din trupa Snow Patrol, dar şi David Buttle, fondatorul casei Mr. Bongo.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici