Internetul a fost invadat de poze false cu uraganul Sandy. Cum a ajuns Statuia Libertăţii sub ape sau un rechin în New York - FOTO

Reţele de socializare Twitter sau Facebook au fost pline, luni, de poze false legate de uraganul Sandy. Cele mai faimoase şapte poze false despre fenomenul din SUA au fost adunate de jurnaliştii americani într-un material.

17226 afișări
Imaginea articolului Internetul a fost invadat de poze false cu uraganul Sandy. Cum a ajuns Statuia Libertăţii sub ape sau un rechin în New York - FOTO

Internetul a fost invadat de poze false cu uraganul Sandy. Cum a ajuns Statuia Libertăţii sub ape sau un rechin în New York - FOTO

Imaginea cu Statuia Libertăţii sub ape este de fapt din filmul "The Day After Tomorrow", conform Mashable.

O altă poză care a impresionat publicul american a fost cea de la Monumentul Soldatului Necunoscut.

Armata americană a venit imediat cu explicaţia, menţionând că poza respectivă a fost făcută în septembrie. Pentru a clarifica lucrurile, americanii au şi prezentat o imagine de la începutul uraganului Sandy.

Norii aflaţi deasupra Manhattanului a fost un alt subiect aprig dezbătut pe Facebook şi Twitter. Pe reţele de socializare au apărut fotografii cu nori mai mult decât ameninţători.

Poza este reală, doar că a fost făcută cu mai bine de un an înainte şi a şi apărut în Wall Street Journal în 2011.

Şi Statuia Libertăţii a fost prezentată înconjurată de acelaşi tip de nori, doar că de data asta poza a fost realizată cu ajutorul materialelor de editare foto.

O altă poză prezentată ca fiind în timpul uraganului Sandy, dar care a fost făcută în 2009 este reprezentată de furtuna de deasupra podului George Washington.

O imagine a unui restaurant McDonalds inundat este de fapt o captură dintr-un film artistic.

Şi, ca de obicei în ultimul timp atunci când vine vorba de fenomene naturale, un rechin a apărut în peisaj.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici