Şapte tuneluri de metrou au fost inundate la New York

Şapte tuneluri de metrou din New York au fost inundate din cauza creşterii apelor, provocată de uraganul Sandy, care a lovit metropola americană în cursul serii, a anunţat marţi autoritatea pentru controlul transportului subteran, vorbind despre cea mai mare catastrofă din "108 ani" de existenţă.

950 afișări
Imaginea articolului Şapte tuneluri de metrou au fost inundate la New York

Şapte tuneluri de metrou au fost inundate la New York

"Metroul newyorkez are 108 ani dar niciodată nu s-a confruntat cu o catastrofă atât de devastatoare ca cea din noaptea trecută", a declarat Joseph Lhota, director al Metropolitan Transportation Authority (MTA), citat de AFP.

Majoritatea tunelurilor inundate se află sub East River, care se întinde de-a lungul peninsulei Manhattan asupra căreia s-au abătut rafale violente de vânt şi ploi torenţiale.

"Uraganul Sandy a generat haos în toată reţeaua noastră de transport, în fiecare cartier şi comitat al regiunii", a adăugat Lhota într-un comunicat, subliniind că acesta a smuls copaci din rădăcină, a provocat pene de electricitate şi a inundat depourile.

Şiroaie de apă au invadat străzile din sudul Manhattanului în special sectorul Battery Park, o parte a cartierului Chelsea în vest şi mai multe străzi la est, până pe 2nd Avenue.

Metroul newyorkez şi-a întrerupt circulaţia încă de duminică seara, în apropierea uraganului Sandy, care a provocat cel puţin 13 morţi, potrivit unui bilanţ provizoriu realizat după ce acesta a ajuns pe uscat în statul vecin New Jersey, pe coasta de est a Statelor Unite.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici