Cântăreţul Tim Hauser, fondatorul formaţiei The Manhattan Transfer, a decedat

Cântăreţul Tim Hauser, fondatorul formaţiei The Manhattan Transfer, una dintre cele mai cunoscute trupe de jazz la nivel internaţional, a murit, joi, în urma unui stop cardiac, la vârsta de 72 de ani.

150 afișări
Imaginea articolului Cântăreţul Tim Hauser, fondatorul formaţiei The Manhattan Transfer, a decedat

Cântăreţul Tim Hauser, fondatorul formaţiei The Manhattan Transfer, a decedat (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Tim a fost vizionarul din spatele The Manhattan Transfer", au spus membrii trupei, într-o declaraţie de presă. "Viaţa fără el este de neconceput", au mai spus aceştia, informează huffingtonpost.com.

Tim Hauser a fost căsătorit cu Barb Sennet Hauser, cei doi având împreună un băiat, Basie, şi o fată, Lily.

The Manhattan Transfer, din care mai fac parte Janis Siegel, Cheryl Bentyne şi Alan Paul, îşi va continua turneul programat, următorul show al trupei urmând să aibă loc pe 23 octombrie, în SUA.

Tim Hauser a înfiinţat The Manhattan Transfer în 1969, alături de Erin Dickins, Marty Nelson, Gene Pistilli şi Pat Rosali. Trupa s-a destrămat, însă ulterior Hauser i-a cooptat în formaţie pe Janis Siegel, Cheryl Bentyne şi Alan Paul.

Albumul de debut al trupei The Manhattan Transfer a fost lansat la începutul anilor 1970. Formaţia este cunoscută pentru melodii ca "Operator" şi "The Boy from New York City".

Una dintre cele mai longevive prezenţe pe scena muzicală internaţională, The Manhattan Transfer este, totodată, una dintre cele mai premiate şi apreciate reprezentante ale muzicii jazz. Tim Houser, Janis Siegel, Cheryl Bentyne şi Alan Paul au scris istorie, cele peste 25 de albume şi nu mai puţin de 12 premii Grammy fiind doar două dintre reperele unei cariere impresionante pe care The Manhattan Transfer a construit-o în aproape patru decenii de muzică.

Formaţia The Manhattan Transfer a concertat şi în România, în noiembrie 2011.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici