Cântăreţul turc Ibrahim Tatlises, împuşcat în cap

Cântăreţul turc Ibrahim Tatlises, celebru nu doar în Turcia, ci şi în Grecia şi în alte ţări din Orientul Mijlociu, a fost grav rănit la cap în urma unui atac armat ce a avut loc la Istanbul, în noaptea de duminică spre luni, informează bbc.co.uk.

2233 afișări
Imaginea articolului Cântăreţul turc Ibrahim Tatlises, împuşcat în cap

Cântăreţul turc Ibrahim Tatlises, împuşcat în cap (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Artistul a fost împuşcat în cap de un bărbat rămas neidentificat, în noaptea de duminică, şi se află în stare critică într-un spital din capitala Turciei.

În momentul atacului, Ibrahim Tatlises, în vârstă de 58 de ani, ieşea din clădirea unde îşi are sediul postul de televiziune privat Beyaz TV. Artistul era însoţit de purtătoarea lui de cuvânt, care a fost şi ea împuşcată.

Amândoi au fost transportaţi de urgenţă la spital şi au fost operaţi.

Cântăreţul, supranumit "Împăratul" şi considerat unul dintre cele mai mari staruri din Turcia, a părăsit sediul acelui post de televiziune la scurt timp după miezul nopţii şi era pe punctul de a pleca cu automobilul său în momentul în care a fost împuşcat.

Potrivit presei din Turcia, atacatorul, care avea asupra lui un automat Kalaşnikov, a părăsit locul la bordul unui automobil.

Nicio grupare teroristă nu a revendicat atentatul până la ora publicării acestor informaţii. Presa turcă afirmă că Ibrahim Tatlises a mai fost împuşcat - în picior, în 1990 - şi a reuşit să scape nevătămat dintr-un alt atac armat ce a avut loc în 1998.

Medicii de la clinica Maslak Acibadem din Istanbul care l-au operat pe artist au precizat că glonţul care l-a lovit a intrat prin partea din spate a craniului şi a ieşit prin osul frontal.

"Viaţa lui este încă în pericol, dar situaţia s-a ameliorat după sosirea sa la spital", a precizat Caglar Cuhadaroglu, chirurgul care l-a operat pe Ibrahim Tatlises. Operaţia a durat peste patru ore.

Purtătoarea de cuvânt a starului se află într-o stare stabilă după operaţia din zona gâtului la care a fost supusă.

Ibrahim Tatlises, care este de origine kurdă şi s-a născut în oraşul Sanliurfa din sud-estul Turciei, a vândut peste 30 de milioane de albume şi a jucat în numeroase filme. El a fost şi gazda unor emisiuni de televiziune şi este un renumit om de afaceri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici