Capa aurie purtată de Elizabeth Taylor în filmul "Cleopatra", scoasă la licitaţie

Capa aurie în forma unor aripi de vultur, pe care actriţa Elizabeth Taylor a purtat-o în două scene din filmul "Cleopatra" (1963), va fi scoasă la licitaţie pe 30 mai, în statul american Texas.

282 afișări
Imaginea articolului Capa aurie purtată de Elizabeth Taylor în filmul "Cleopatra", scoasă la licitaţie

Capa aurie purtată de Elizabeth Taylor în filmul "Cleopatra", scoasă la licitaţie (Imagine: www.ha.com)

Capa a fost astfel croită pentru a semăna cu aripile unui vultur şi conţine fâşii din piele aurie şi câteva mii de mărgele.

Licitaţia va fi organizată de casa Heritage Auctions, iar preţul de pornire va fi de 10.000 de dolari, informează  express.co.uk.

După moartea celebrei actriţe, în martie 2011, costumele purtate de ea au devenit veritabile puncte de atracţie în cadrul licitaţiilor dedicate vedetelor hollywoodiene. O perucă pe care Liz Taylor a purtat-o tot în filmul "Cleopatra" a fost vândută, în decembrie 2011, cu suma de 16.000 de dolari.

În 1963, galezul Richard Burton a interpretat rolul lui Marc Antoniu în filmul "Cleopatra", al cărei rol a fost jucat de Elizabeth Taylor, iar cei doi actori, căsătoriţi fiecare cu alţi parteneri în acel moment, au început o legătură pasională. Filmul, de dimensiuni epice, a fost turnat în Italia.

Elizabeth Taylor şi-a câştigat celebritatea la 12 ani, cu rolul din filmul "Vis de glorie" (1944), şi a fost recompensată cu două premii Oscar, pentru "Butterfield 8" (1960) şi "Cui îi e frică de Virginia Woolf?" (1966).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici