Căpitanul iahtului pe care se afla Natalie Wood în noaptea morţii îl acuză pe fostul soţ al actriţei

Dennis Davern, căpitanul iahtului pe care se afla Natalie Wood în noaptea în care murit, în largul coastelor californiene, în 1981, a trecut testul detectorului de minciuni şi a declarat că Robert Wagner, soţul actriţei, a jucat un anumit rol în moartea acesteia.

1095 afișări
Imaginea articolului Căpitanul iahtului pe care se afla Natalie Wood în noaptea morţii îl acuză pe fostul soţ al actriţei

Natalie Wood (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Dennis Davern, în vârstă de 62 de ani, a declarat că actriţa Natalie Wood s-a certat cu soţul ei Robert Wagner, cu câteva minute înainte de a dispărea de pe iaht, relatează dailymail.co.uk.

Marinarul crede că Robert Wagner, în prezent în vârstă de 81 de ani, a jucat un anumit rol în moartea actriţei, iar cazul morţii acesteia a fost redeschis în urmă cu câteva zile, deşi actorul Robert Wagner nu are deocamdată statutul de suspect.

Dennis Davern a fost supus unui test cu detectorul de minciuni, realizat în prezenţa expertului Howard Temple, care a declarat că rezultatele acestui test poligraf "indică faptul că el (Dennis Davern - n.r.) spune adevărul".

Howard Temple a declarat în emisiunea TV "Good Morning America" că Dennis Davern i-a mărturisit în timpul testului că, după moartea actriţei Natalie Wood, Robert Wagner i-a cerut să nu vorbească cu nimeni despre decesul prin înec al soţiei sale.

"Davern mi-a spus că a locuit apoi în reşedinţa lui Wager. Acolo, i s-a spus să nu vorbească despre acel caz. Wagner i-a plătit şedinţele de terapie, iar Davern nu putea să părăsească vila fără să fie însoţit de gărzi de corp", a declarat Howard Temple.

Întrebat dacă Robert Wagner, care are o fiică - Courtney, în vârstă de 37 de ani - cu Natalie Wood şi este tatăl adoptiv al celeilalte fiice a actriţei provenind dintr-un mariaj anterior, Natasha Gregson, în vârstă de 41 de ani, ar trebui să îşi asume responsabilitatea pentru moartea soţiei sale, Dennis Davern a răspuns: "Da, aş spune că ar trebui".

Marinarul a vorbit şi despre propriul sentiment de vină: "Nu am făcut nimic pentru a vedea dacă putem să o localizăm. A fost ceva de genul următor: nu căuta prea în amănunt, nu aprinde luminile de căutare, nu telefona nimănui".

Dennis Davern a mărturisit totodată şi faptul că a minţit în declaraţia sa, inclusă în raportul iniţial al poliţiei americane.

Căpitanul de iaht a declarat că a luat decizia de a face aceste dezvăluiri după ce afirmaţiile sale, făcute într-un roman pe care l-a scris în 2009 despre moartea actriţei Natalie Wood, au fost puse sub semnul întrebării.

Dennis Davern şi Marti Rulli au scris împreună în 2009 volumul "Goodbye Natalie, Goodbye Splendour", care prezintă circumstanţele în care actriţa americană s-a înecat, la vârsta de 43 de ani, în apropiere de Insula Catalina din largul Californiei.

Dennis Davern şi Lana Wood, sora actriţei Natalie Wood, au cerut autorităţilor să redeschidă ancheta, în 2010. Lana Wood consideră că sora ei nu s-ar fi apropiat niciodată din proprie iniţiativă de apă, deoarece era îngrozită de aceasta.

Potrivit ABC News, poliţiştii americani o interoghează în aceste zile pe Marilyn Wayne, singurul martor din acest caz, care se afla pe 29 noiembrie 198 pe o ambarcaţiune la o distanţă de circa 36 de metri de iahtul victimei.

Marilyn Wayne susţine că a auzit-o pe Natalie Wood strigând după ajutor, cu câteva momente înainte de a se îneca în largul Insulei Catalina din California.

Actorul Christopher Walken, în prezent în vârstă de 68 de ani, cu care Natalie Wood filma în acea perioadă pentru lungmetrajul "Brainstorm", se afla şi el la bordul iahtului actriţei, în acea noapte.

La vârsta de 43 de ani, Natalie Wood a fost găsită înecată în apropiere de Catalina Island din golful oraşului Los Angeles, pe 29 noiembrie 1981. Biroul şerifului din comitatul Los Angeles (LASD) şi procuratura din Los Angeles au ajuns, atunci, la concluzia că moartea actriţei, prin înecare, a fost un accident.

Salvamarul Roger Smith, care a descoperit trupul neînsufleţit al actriţei Natalie Wood în apă, a declarat în emisiunea "Good Morning America" că artista americană a plutit pe apă timp de câteva ore înainte de a muri.

"Aş fi putut să o salvez, dacă m-ar fi chemat mai devreme", a spus el.

Până la ora publicării acestor informaţii, Robert Wagner şi Christopher Walken, cei doi bărbaţi care s-au aflat pe iahtul actriţei în acea noapte, au preferat să păstreze tăcerea în legătură cu redeschiderea cazului.



Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici