Care sunt nominalizările la categoria Worldwide Act a MTV EMA 2011

Britney Spears, Lena, BIGBANG, Abdelfattah Grini şi Restart au fost nominalizaţi la categoria Worldwide Act a MTV Europe Music Awards (EMA) 2011, potrivit unui comunicat.

304 afișări
Imaginea articolului Care sunt nominalizările la categoria Worldwide Act a MTV EMA 2011

Care sunt nominalizările la categoria Worldwide Act a MTV EMA 2011 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

MTV a anunţat, luni, cei cinci nominalizaţi care vor intra în competiţie la categoria Worldwide Act la premiile MTV EMA 2011. În ultimele cinci săptămâni, MTV a oferit fanilor din toată lumea prilejul de a-şi vota artiştii locali favoriţi, pentru a participa şi a reprezenta astfel regiunea respectivă. Începând de luni, cei cinci nominalizaţi vor merge mai departe într-o ultimă rundă de votare şi vor lupta pentru a obţine distincţia Worldwide Act.

Cei cinci finalişti din toată lumea sunt: Lena (Europa), BIGBANG (Asia Pacific), Abdelfattah Grini (Africa/India/Orientul Mijlociu), Britney Spears (America de Nord) şi Restart (America Latină).

Prezentat de cântăreaţa şi actriţa Selena Gomez, show-ul premiilor MTV EMA 2011 va avea loc la Belfast, în Irlanda de Nord, iar telespectatorii români vor avea ocazia să vadă întreaga festivitate la MTV România, în 6 noiembrie.

Categoria Worldwide Act celebrează diversitatea muzicală, nominalizând artişti talentaţi din toate colţurile lumii. Fanii vor putea vota pe www.mtvema.com până pe 4 noiembrie, iar câştigătorul va fi anunţat live, la Belfast.

Lena este cunoscută pentru melodia "Satellite". Cu această piesă, cântăreaţa în vârstă de 19 ani a câştigat concursul Eurovision în 2010 şi se bucură de recunoaştere şi succes în toată Europa. Albumul său "Good News" a fost recompesat cu discul de platină în Germania, Lena stabilind şi un record prin faptul că trei piese ale ei au ocupat primul loc în top 5 din Germania. Lena a câştigat deja două premii ECHO în 2011, iar acum se pregăteşte pentru EMA.

BIGBANG, trupa momentului în Coreea, este alcătuită din G-DRAGON (aka GD), T.O.P., TAEYANG (aka SOL), SEUNGRI (aka V.I.) şi DAESUNG (aka D-Lite). Cu muzica lor de inspiraţie urbană şi cu un stil vestimentar spectaculos, BIGBANG este o trupă de băieţi apreciată nu doar de adolescenţi, dar şi de alte categorii de public. Cu single-ul "Lie", BIGBANG devine cea mai importantă trupă din Coreea. Cu alte single-uri ca "Last Farewell", "Day By Day" şi "Sunset Glow" ei au ocupat primele locuri în topurile din Coreea timp de săptămâni întregi, devenind astfel cei mai influenţi artişti din această ţară.

Abdelfattah Grini a început să cânte la vârsta de 13 ani. Se îmbracă precum un rapper sau ca un artist de graffiti, dar, atunci când începe să cânte, artistul în vârstă de 26 de ani are puterea de a-şi cuceri publicul şi de a-l transporta în trecut, alături de unii dintre cei mai cunoscuţi şi apreciaţi artişti de demult. Abdelfattah Grini locuieşte şi munceşte în Egipt şi este greu de crezut că este un cântăreţ profesionist de puţin timp. Totul a început în 2007, când a devenit unul dintre câştigătorii show-ului de talente "Album Program" de la MBC. El a lansat două single-uri în aprilie 2008, care au făcut parte dintr-o compilaţie numită Rashed Wa Ahbabou cu 21.000 de copii vândute. Acest lucru a dus la lansarea primul album oficial, intitulat Ya Khsartak Fy Ellayaly, patru luni mai târziu.

Este greu de crezut că în 1999 Britney Spears din Kentwood, Louisiana, a participat pentru prima dată la MTV EMA. În acel an ea era o prezenţă nouă pe scena muzicală şi venea ca fost star Disney, reuşind să câştige trofeele la categoriile Best Female, Best Pop Song şi Best Breakthrough Artist. De atunci a crescut foarte mult, a avut şi probleme, dar şi momente foarte bune, iar acum a revenit şi este în top. Câştigătoare a EMA în 2008 la categoriile Album of the Year and Act of 2008, Britney a fost cotată de Billboard ca artista cel mai bine vândută în prima decadă a anilor 2000. Şi cel mai recent album al ei, "Femme Fatale", a conţinut trei single-uri care au spart Top 10 în U.S.: "Hold It Against Me", Till the World Ends" - acesta câştigând 2011 VMA pentru Best Pop Video şi "I Wanna Go". Mamă în vârstă de 29 de ani, Britney Spears şi-a copleşit fanii cu prestaţia ei în turneul din acest an, întărindu-şi imaginea de pop icon.

Restart este una dintre cele mai tinere şi mai de succes trupe din Brazilia. În doar trei ani de existenţă, ea a câştigat o mulţime de fani. După ce a cucerit Brazilia, trupa a început să se extindă ca notorietate în întreaga Americă Latină, unde a câştigat noi fani. Acest lucru s-a întâmplat mai ales în Argentina, unde trupa a avut mai multe concerte în cadrul unui mini turneu cu toate biletele vândute, în iulie, anul trecut. Cântecele lor vesele şi stilul colorat au contribuit la succesul acestor patru tineri, care au câştigat deja mai multe premii în toată Brazilia, inclusiv cinci premii din partea MTV la VMB 2010 (Artist of the Year, Hit Song of the Year, Pop Artist of the Year, Best Music Video şi Breakthrough Artist of the Year).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici