Care sunt nominalizările la MTV Movie Awards

"Saga Amurg: Eclipsa", al treilea film din franciza "Amurg/ Twilight", a primit cele mai multe nominalizări la MTV Movie Awards 2011 - opt -, confirmând dominaţia exercitată în ultimii ani de celebra serie cu vampiri asupra galei anuale organizate de acest post de televiziune.

249 afișări
Imaginea articolului Care sunt nominalizările la MTV Movie Awards

Care sunt nominalizările la MTV Movie Awards (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Lungmetrajul "Saga Amurg: Eclipsa" a fost nominalizat la opt categorii de premii şi este urmat în clasamentul filmelor cu cele mai multe nominalizări de lungmetrajul SF "Începutul/ Inception", care a primit şapte nominalizări. Pe locurile următoare s-au clasat filmele "Harry Potter şi Talismanele Morţii: Partea I" (şase nominalizări), "Reţeaua de socializare/ The Social Network" (cinci nominalizări) şi "Lebăda neagră/ Black Swan" (patru nominalizări).

Toate aceste cinci pelicule vor concura la categoria "cel mai bun film".

Premiile MTV Movie, care sunt stabilite în urma voturilor exprimate online de către fani, au fost dominate din 2009 şi până în prezent de franciza "Amurg/ Twilight". Primele două lungmetraje din această serie au fost recompensate fiecare cu câte cinci trofee, ambele impunându-se inclusiv la categoria "cel mai bun film al anului".

Robert Pattinson şi Kristen Stewart, recompensaţi în 2010 cu premiile pentru interpretare, pentru rolurile Edward şi Bella, vor concura şi în acest an la categoriile respective ("cel mai bun actor" şi "cea mai bună actriţă").

Kristen Stewart are parte în acest an de o concurentă redutabilă - Natalie Portman, recompensată la începutul acestui an cu premiul Oscar pentru evoluţia ei din thrillerul "Black Swan". Celelalte trei nominalizate la categoria "cea mai bună actiţă" sunt Emma Watson ("Harry Potter şi Talismanele Morţii: Partea I"), Jennifer Aniston ("Just Go With It") şi Emma Stone ("Easy A").

La rândul său, Robert Pattinson va concura la categoria "cel mai bun actor" alături de Taylor Lautner, colegul său din "Saga Amurg: Eclipsa", Zac Efron ("Charlie St. Cloud"), Daniel Radcliffe ("Harry Potter şi Talismanele Morţii: Partea I") şi Jesse Eisenberg ("Reţeaua de socializare/ The Social Network").

Premiile MTV Movie includ şi câteva categorii mai puţin obişnuite, precum "cel mai bun personaj negativ", "cel mai bun moment uluitor", "cea mai bună secvenţă de luptă" şi "cel mai bun sărut". Natalie Portman şi Mila Kunis au fost nominalizate, de altfel, la ultima categorie, pentru scena lor fierbinte din "Black Swan".

Organizatorii au adăugat o nouă categorie în acest an - "cea mai bună replică dintr-un film". La această categorie au fost nominalizate două replici din "Reţeaua de socializare" şi câte una din "Inception", "Grown Ups" şi "Easy A".

A 20-a gală MTV Movie Awards va avea loc la Gibson Amphitheatre din Los Angeles, pe 5 iunie, şi va fi prezentată de starul emisiunii "Saturday Night Live", actorul de comedie Jason Sudeikis.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici