Casa din Hong Kong a lui Bruce Lee ar putea deveni muzeu

Luxoasa casă din Hong Kong a legendei kung fu Bruce Lee ar putea deveni muzeu, acesta fiind un omagiu adus unuia dintre cei mai faimoşi "fii adoptaţi" ai oraşului, informează un ziar local.

227 afișări
Imaginea articolului Casa din Hong Kong a lui Bruce Lee ar putea deveni muzeu

Casa din Hong Kong a lui Bruce Lee ar putea deveni muzeu (Imagine: www.scmp.com)

Filantropul miliardar Yu Panglin a scos la vânzare casa cu două etaje a lui Bruce Lee, însă apoi s-a răzgândit, notează ziarul Morning Post din Hong Kong.

"Voi lua în considerare opinia comunităţii şi a diferitelor părţi implicate. Aş putea dona proprietatea dacă majoritatea consideră că aceasta ar trebui conservată", a declarat Yu, adăugând că a refuzat deja o ofertă de 13 milioane de dolari pentru cumpărarea clădirii.

Lee, care a murit în circumstanţe misterioase în 1973, la vârsta de 32 de ani, a jucat în filme kung fu devenite între timp clasice, precum "Pumnul de fier", "Jocul morţii", "Intrarea Dragonului".

El este adulat atât de admiratorii artelor marţiale, cât şi de cinefili.

În ciuda presiunilor făcute de fani, autorităţile din Hong Kong nu au făcut prea multe pentru a păstra moştenirea lăsată de Bruce Lee, în afară de ridicarea unei statui ce-l reprezintă pe acesta.

Autorităţile susţin că vor lua în considerare posibilitatea transformării spaţioasei case a lui Lee într-un muzeu, luând drept model alte case memoriale precum Beatles Story din Liverpool, Marea Britanie, sau Graceland-ul lui Elvis Presley, din Tennessee, SUA.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici