Casa în care s-a născut Ringo Starr va fi demolată

Casa în care s-a născut Ringo Starr, fostul toboşar al trupei The Beatles, din oraşul de origine al formaţiei - Liverpool (Marea Britanie) -, va fi distrusă în cadrul acţiunii de reabilitare a cartierului în care se află, a anunţat, miercuri, proprietarul imobilului.

79 afișări
Imaginea articolului Casa în care s-a născut Ringo Starr va fi demolată

Casa în care s-a născut Ringo Starr va fi demolată (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Imobilul aflat pe Strada Madryn, la numărul 9, în cartierul Dingle, care se compune din străduţe tipic englezeşti cu case de cărămidă roşie identice, lipite una de alta, este casa în care Ringo Star a trăit până la vârsta de trei luni.

"Casa nu are mare valoare istorică, nu mai figurează în planurile turistice" ale oraşului, a spus Neil Scales, proprietarul imobilului, director general al societăţii de transporturi Merseytravel.

Cei care se opun reabilitării cartierului contau totuşi pe prezenţa fostei case a lui Ringo, în vârstă de 70 de ani, pentru a opri proiectul. "Casa lui Ringo este mai mult decât o atracţie turistică, este o căsuţă în care le-ar plăcea multora să locuiască", a spus Nina Edge, care locuieşte în cartier.

Un alt vecin, fan The Beatles, pe nume Piers Elton, este de părere că autorităţile nu au dat dovadă de perspicacitate, întrucât ar putea să păstreze această casă şi să le distrugă pe cele din jur.

Pe de altă parte, municipalitatea din Liverpool afirmă că această construcţie este "într-o stare jalnică" şi "nu este locuibilă". "Reparaţiile ar costa 150.000 de lire", potrivit municipalităţii.

"Ringo n-a locuit pe strada Madryn decât foarte puţin, pe când era un bebeluş", a subliniat un purtător de cuvânt al autorităţilor locale. "Plănuim să amplasăm case noi, moderne, cu grădini, pentru a insufla o viaţă nouă cartierului", a mai explicat acesta.

În schimb, casa în care Ringo Starr a trăit până la 20 de ani, situată în apropierea celei în care s-a născut, pe Admiral Grove, la numărul 10, nu este ameninţată. Casele în care John Lennon şi Paul McCartney şi-au petrecut copilăria aparţin National Trust, o asociaţie care se ocupă de protejarea patrimoniului istoric, în timp ce casa lui George Harrison aparţine unui particular. Toate patru atrag anual numeroşi turişti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici