Căsătoria prinţului William cu logodnica lui, Kate Middleton, va avea loc pe 29 aprilie 2011

Căsătoria prinţului William, nepotul reginei Elizabeth a II-a a Marii Britanii, cu logodnica lui, Kate Middleton, va fi celebrată pe 29 aprilie 2011, la catedrala Westminster din Londra, a anunţat, marţi, un purtător de cuvânt al prinţului britanic.

181 afișări
Imaginea articolului Căsătoria prinţului William cu logodnica lui, Kate Middleton, va avea loc pe 29 aprilie 2011

Căsătoria prinţului William cu logodnica lui, Kate Middleton, va avea loc pe 29 aprilie 2011 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Premierul britanic David Cameron a declarat, la scurt timp după acest anunţ, că ziua de 29 aprilie va fi decretată sărbătoare naţională.

"Căsătoria lui Kate şi William va fi un eveniment fericit şi memorabil", a declarat premierul David Cameron. Guvernul britanic a luat decizia ca data de 29 aprilie să fie decretată zi liberă, "pentru a se asigura că un număr cât mai mare de persoane să poată să sărbătorească această zi", a precizat premierul britanic.

Catedrala Westminster, unde au avut loc ceremonia de căsătorie şi ceremonia de înscăunare a reginei Elizabeth a II-a, dar şi funeraliile prinţesei Diana - mama prinţului William -, era considerată de la bun început de presa britanică drept marea favorită pentru a găzdui acest eveniment.

"Catedrala este puternic asociată cu istoria familiei regale - este o biserică cu un statut regal - şi, bineînţeles, cu prinţul William în persoană", a declarat Jamie Lowther Pinkerton, secretarul personal al prinţului britanic.

Cheltuielile ocazionate de căsătoria prinţului, în special cele pentru ceremonia religioasă, pentru banchetul regal şi pentru luna de miere a tânărului cuplu, vor fi achitate de familia regală britanică, care va beneficia de un mic ajutor şi din partea familiei Middleton, a precizat secretarul personal al prinţului William.

Într-o perioadă de austeritate bugetară, contribuţiile poporului britanic se vor limita la achitarea unor costuri accesorii, în special a serviciilor de securitate, a precizat aceeaşi sursă. Familia regală britanică se confruntă, de altfel, cu anumite presiuni din partea opiniei publice, care îi cere să dea dovadă de modestie şi moderaţie în ceea ce priveşte stilul de viaţă, într-un moment în care britanicii au de înfruntate numeroase dificultăţi economice.

William, al doilea în ordinea succesiunii la tronul Marii Britanii, după tatăl său, prinţul Charles, i-a oferit iubitei sale, Kate Middleton, inelul de logodnă al mamei sale, prinţesa Diana, bijuteria fiind ornată cu un safir albastru înconjurat de mici diamante.

Prinţul William şi Kate Middleton, care s-au cunoscut pe când erau studenţi la Universitatea St. Andrews din Scoţia, au o relaţie de aproape 10 ani, marcată de câteva despărţiri şi reîmpăcări.

William, fiul cel mare al prinţesei Diana, decedată în 1997, şi Kate Middleton, ambii în vârstă de 28 de ani, s-au logodit în luna octombrie, cu ocazia unei vacanţe private pe care au petrecut-o în Kenya.

Căsătoria lui Kate Middleton cu prinţul William va avea loc la 30 de ani de la somptuoasa căsătorie dintre prinţul Charles şi prinţesa Diana, celebrată în 1981, la Catedrala Saint-Paul din Londra. Cuplul a divorţat în 1996, iar prinţesa Diana a murit în urma unui accident de automobil, la Paris, în 1997. Ulterior, Charles s-a căsătorit cu Camilla, o veche prietenă a sa.

Anunţul viitoarei căsătorii a prinţului William a fost primit ca o veste bună de reprezentanţii mediilor economice, într-un moment în care Marea Britanie traversează o perioadă de austeritate fără precedent, care cântăreşte greu asupra moralului poporului britanic.

Potrivit rezultatelor a trei sondaje, apărute în presa locală la sfârşitul săptămânii trecute, tot mai mulţi britanici doresc ca William să urce pe tron, nu tatăl său, Charles, în vârstă de 62 de ani.

Astfel, 55% dintre britanici doresc ca William să devină rege, comparativ cu 35% care s-au pronunţat în favoarea prinţului Charles, potrivit unui sondaj publicat de News of the World. Iar 56% dintre respondenţi consideră că William va fi un suveran mai bun decât Charles (15%), potrivit unui sondaj publicat în The Times.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici