Câştigătorii Oscarurilor, desemnaţi oficial (Video)

Procesul de votare pentru desemnarea câştigătorilor premiilor Oscar s-a încheiat oficial marţi, la Los Angeles, la ora locală 17.00 (01.00 GMT), după ce ultimele buletine de vot au fost expediate, a anunţat Academia de Film Americană.

33 afișări
Imaginea articolului Câştigătorii Oscarurilor, desemnaţi oficial (Video)

Câştigătorii Oscarurilor, desemnaţi oficial (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Buletinele de vot destinate desemnării câştigătorilor premiilor Oscar au fost trimise prin poştă celor 5.810 de membri ai colegiului electoral al Academiei Americane de Film, pe 28 ianuarie.

Rezultatele celor mai importante premii acordate de industria americană de cinema constituie cel mai bine păstrat secret de la Hollywood.

Buletinele de vot sunt încuiate într-un seif şi apoi sunt numărate într-o sală de conferinţe despre care nu se ştie nimic, aflată într-o locaţie necunoscută.

Numele câştigătorilor vor fi cunoscute doar de două persoane de la compania PriceWaterhouseCoopers, până când plicurile sigilate pe care le vor duce personal la ceremonie, sub escorta poliţiei, vor fi deschise şi citite de prezentatori, în direct, la Kodak Theatre din Los Angeles, pe 22 februarie.

Filmul "Slumdog Millionaire", în regia lui Danny Boyle, pare să deţină toate atuurile pentru a triumfa la gala de pe 22 februarie, fiind nominalizat la zece categorii.

Chiar dacă, la început, filmul lui Boyle nu părea un candidat cu şanse la cel mai râvnit trofeu oferit de cinematografia americană, "Vagabondul milionar" este considerat marele favorit, după ce a obţinut toate distincţiile importante acordate în sezonul ce precede gala Oscarurilor: Globul de Aur, BAFTA, premiile acordate de Sindicatul Actorilor Americani (Screen Actors Guild, SAG), Sindicatul Regizorilor Americani (Directors Guild, DGA) şi Sindicatul Producătorilor Americani (Producers Guild, PGA).

Gala premiilor Oscar 2009 va fi transmisă, în direct şi în versiune originală nedublată, luni, 23 februarie, de la ora 3.00, la HBO România.

Citeşte şi:

Oscarul, cel mai râvnit trofeu

"Slumdog Millionaire", marele favorit la Oscar

Discursuri memorabile la Oscar

Un Oscar poate distruge cariera unui actor

Lista completă a nominalizărilor la premiile Oscar 2009

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici