Castingul de la Victoria's Secret, criticat pentru că refuză modele transsexuale şi supraponderale. Exemplul pozitiv dat de Rihanna

Casa Victoria's Secret este ţinta criticilor după ce unul dintre şefii companiei a declarat într-un interviu pentru publicaţia Vogue că brandul nu va angaja pentru tradiţionala defilare anuală modele transsexuale şi supraponderale, potrivit People.

2463 afișări
Imaginea articolului Castingul de la Victoria's Secret, criticat pentru că refuză modele transsexuale şi supraponderale. Exemplul pozitiv dat de Rihanna

Castingul de la Victoria's Secret, criticat pentru că refuză modele transsexuale şi supraponderale. Exemplul pozitiv dat de Rihanna

Şeful departamentului de marketing al L Brands' - compania mamă a casei de modă -, Ed Razek, a fost întrebat de publicaţia Vogue dacă vor fi incluşi în show transsexuali.

"Nu. Nu cred că ar trebui să facem asta. De ce nu? Pentru că show-ul este o fantezie. Este un produs de divertisment special de 42 de minute", a declarat Razek.

 

 

Acesta a mai spus că nici modele supraponderale nu vor fi incluse în acest show în viitor, pentru că "nimeni nu a părut interesat de aşa ceva" în 2000, când s-a încercat acest lucru.

Cântăreaţa Rihanna - care, în această toamnă, la Săptămâna modei de la New York, şi-a prezentat o colecţie de lenjerie intimă cu ajutorul unor modele de dimensiuni variate, inclusiv o tânără însărcinată - s-a alăturat celor l-au criticat pe Razek.

Astfel, artista a apreciat un mesaj de pe reţeaua online Instagram în care Razek era criticat, iar ea era lăudată pentru colecţia Fenty x Savage.

 

Ulterior, Razek şi-a cerut scuze pentru aceste comentarii printr-un comunicat publicat pe conturile din social media ale casei de modă.

"Remarcile mele despre modelele transgender în Victoria’s Secret Fashion Show au părut lipsite de sensibilitate. Îmi cer scuze. Ca să fie clar, vom accepta modele transgender pentru show. Am avut astfel de modele la casting. Şi, ca multe altele, nu au reuşit. Dar nu a fost vorba despre gen. Admir călătoria pe care o fac ele pentru a-şi afirma identitatea", se arată în comunicat.

Într-un efort de a demonstra deschiderea spre diversitate, Victoria’s Secret a inclus în show-ul de anul acesta, care a avut loc pe 8 noiembrie, la New York, 19 modele de culoare, precum şi pe celebra Winnie Harlow, care suferă de vitiligo.

Anul acesta au defilat pentru celebra casă de modă nume de top din domeniu, precum Gigi Hadid, Kendall Jenner, Cindy Bruna, Devon Windsor, Leomie Anderson şi Shanina Shaik, iar un recital a fost susţinut de Rita Ora.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici