Cât de pregătite sunt companiile româneşti pentru atacuri ransomware?

  • Hackerii au pus stăpânire pe serviciile Garmin şi au cerut recompensă.
  • Atacurile de acest tip s-au înmulţit în ultimii ani.
  • Sunt companiile româneşti pregătite pentru asemenea atacuri?
295 afișări
Imaginea articolului Cât de pregătite sunt companiile româneşti pentru atacuri ransomware?

(A) STIRILE Cât de pregătite sunt companiile româneşti pentru atacuri ransomware?

Dacă foloseşti device-uri de la Garmin, ai observant şi tu că în urmă cu o săptămână totul s-a blocat. Abia de câteva zile lucrurile au început să se mişte cât de cât.

Există în continuare desincronizări sau întârzieri pe platforma Garmin Connect. Şi asta pentru că un grup de hacker a pus stăpânire pe serviciile Garmin şi a cerut o recompensă pentru deblocarea lor.

Hackerii devin din ce în ce mai îndrazneţi, pentru că marile companii au asigurări puternice şi de aici se pot scoate bani frumoşi.

În 2017, ransomware-ul WannaCry a infectat zeci de mii de sisteme din 74 de ţări. În acelaşi an, NotPetya a făcut pagube de miliarde de dolari, afectând companii mari, ca Maersk sau Merck. Printre victimele recente se numără Travelex, o companie de schimb valutar sau Blackbaud, un furnizor de servicii în cloud. Şi acestea sunt numai cazurile făcute publice. 

Aşa că e normal să te întrebi cât de pregătite sunt şi companiile româneşti pentru asemenea atacuri.

„Până când nu facem o educaţie pro-activă, educaţie, nu doar training-uri, situaţia nu se va schimba. Şi la cum a început şi în România să explodeze munca de acasă, combinată cu faptul că atacatorii de pe piaţa ransomware-ului au început să miroasă sânge când e vorbe de firme, o să fie jale”, a avertizat Gabriel Cîrlig, expert în cybersecurity.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici