Catalogul muzical al trupei Beatles, disponibil online din 2008

Cântăreţul britanic Paul McCartney a declarat că se aşteaptă ca, începând cu 2008, catalogul muzical al trupei Beatles să fie disponibil pentru descărcare online, informează Reuters.

2 afișări
Imaginea articolului Catalogul muzical al trupei Beatles, disponibil online din 2008

Catalogul muzical al trupei Beatles, disponibil online din 2008

"Se va întâmpla curând", a declarat McCartney. "Sunt sigur că se va întâmpla la anul, în 2008", a precizat acesta.

Catalogul digital al trupei Beatles este unul dintre cele mai aşteptate pe internet.

În februarie, Apple Inc, compania americană de computere, şi Apple Corps Ltd., compania de înregistrări deţinută de Beatles, au ajuns la un acord pe cale amiabilă în disputa care a durat aproape 25 de ani asupra utilizării acestei mărci. În urma acestui acord, Apple Inc. a obţinut controlul deplin asupra brand-ului Apple şi a permis companiei de înregistrări deţinută de Beatles să utilizeze pe timp nelimitat anumite mărci înregistrate. Datorită înţelegerii încheiate între cele două companii, albumele din catalogul trupei Beatles, care nu sunt disponibile pentru descărcare legală pe niciun site de comercializare de muzică, pot deveni disponibile pentru achiziţionare online

McCartney a spus că orice întârziere legată de acest eveniment ţine doar de detalii "contractuale" şi de faptul că toate părţile implicate vor să lanseze un lucru de calitate.

În prezent, toate cataloagele solo ale foştilor membri Beatles sunt disponibile pentru achiziţionare online.

Între timp, Paul McCarty a lansat noi materiale: "The McCartney Years", un set de trei DVD-uri cu înregistrări video din concerte şi videoclipuri muzicale din cariera sa solo, inclusiv comentarii ale artistului asupra unor cântece rare sau nedifuzate până în prezent. "The McCartney Years" este lansat împreună cu o ediţie îmbogăţită a celui mai recent album al său, "Memory Almost Full".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici