Cate Blanchett a dezvăluit atuurile care au ajutat-o în cariera cinematografică

Actriţa australiană Cate Blanchett, laureată a premiului Oscar, şi-a câştigat reputaţia datorită dificultăţii rolurilor interpretate - de la legendara Katherine Hepburn, din filmul "Aviatorul", la celebrul cantautor Bob Dylan, în "I'm Not There".

27 afișări
Imaginea articolului Cate Blanchett a dezvăluit atuurile care au ajutat-o în cariera cinematografică

Cate Blanchett a dezvăluit atuurile care au ajutat-o în cariera cinematografică

În cel mai recent film al ei, "Strania poveste a lui Benjamin Button", actriţa australiană, în vârstă de 39 de ani, interpretează rolul dansatoarei Daisy, surprinsă de poveste la diverse vârste, îmbătrânind pe ecran, de-a lungul scenelor din lungmetraj, cu mai mult de 80 de ani.

Într-un interviu recent acordat agenţiei Reuters, Blanchett a vorbit despre înclinaţia ei de a-şi asuma riscuri în cariera cinematografică şi despre experienţele care au condus-o să se îndrepte către acest film, în care joacă alături de Brad Pitt şi care a obţinut cinci nominalizări la premiile Globul de Aur.

Întrebată de reporterul agenţiei Reuters dacă a fost întotdeauna o adeptă a rolurilor dificile şi dacă este o "dependentă de adrenalină", Cate Blanchett a mărturisit că merită într-adevăr această etichetă, deoarece s-a "antrenat" pentru această meserie jucând mult timp pe scenă diverse roluri.

În opinia ei, teatrul este "suprema slujbă pentru dependenţii de adrenalină", deoarece actorul de teatru apare în fiecare seară pe scenă şi "riscă de fiecare dată să fie lovit în faţă cu ouă" de cei 400 - 800 de spectatori.

Blanchett a mărturisit, totodată, că i-a fost extrem de greu să se obişnuiască să fie privită prin obiectivul camerei de filmat, dar că a reuşit, totuşi, să facă acest lucru spunându-şi că nu are nimic de pierdut, iar cu cât o face mai des în prezent, cu atât devine mai puţin conştientă de acest lucru. În acest fel, actriţa a declarat că "se protejează" pe sine şi se consideră norocoasă pentru faptul că publicul i-a cerut întotdeauna să interpreteze roluri "bizare şi neobişnuite".

Vorbind despre dificultatea interpretării rolului unei dansatoare, Blanchett a declarat că şi-a folosit din plin experienţa dobândită în copilărie, când a studiat baletul şi artele dramatice în şcoală, în special cursurile de perfecţionare a mişcărilor corporale.

Întrebată cum reuşit să portretizeze pe marele ecran personajul unei dansatoare ajunsă la vârsta senectuţii, celebra actriţă australiană a mărturisit că i-a fost de un real ajutor faptul că a crescut într-o casă în care coexistau trei generaţii, că a fost puternic influenţată de bunica ei, că a fost alături de ea pe măsură ce aceasta devenea tot mai fragilă din cauza vârstei şi, mai ales, faptul că a lucrat mult timp, începând de la 14 ani, într-un azil de bătrâni.

Pierderea timpurie a tatălui ei a afectat-o, aşa cum se întâmplă oricărui copil, dar acest detaliu "i-a creionat cumva concepţia despre viaţă şi moarte", a explicat Blanchett. Totodată, actriţa a declarat că interpretarea ei extrem de realistă a scenelor în care merge în baston şi cu un uşor şchiopătat s-a datorat obiceiului ei de a "se scufunda cât mai adânc în esenţa personajului interpretat".

Referindu-se la Brad Pitt, partenerul ei din acest film, alături care, de altfel, a avut ocazia să joace şi în filmul "Babel", Blanchett şi-a exprimat în mod deschis admiraţia pentru devotamentul şi totala implicare a actorului american în interpretarea personajului jucat, afirmând că Pitt este cu adevărat "neobosit" şi "devotat" în tot ceea ce face.

"Strania poveste a lui Benjamin Button"

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici