Cate Blanchett, Keira Knightley, Kit Harrington şi alte vedete,într-un video-poem despre refugiaţi - VIDEO

Cate Blanchett, Keira Knightley şi Kit Harrington se numără printre celebrităţile care apar într-un video-poem despre suferinţele refugiaţilor. Actorii citesc poemul în care sunt enumerate obiectele pe care refugiaţii le iau în grabă atunci când trebuie să-şi părăsească casele, potrivit Reuters.

542 afișări
Imaginea articolului Cate Blanchett, Keira Knightley, Kit Harrington şi alte vedete,într-un video-poem despre refugiaţi - VIDEO

Cate Blanchett, Keira Knightley, Kit Harrington şi alte vedete,într-un video-poem despre refugiaţi - VIDEO

Actriţa Cate Blanchett, alături de alte celebrităţi, printre care Keira Knightley, Stanley Tucci, Chiwetel Ejiofor, Jesse Eisenberg şi Kit Harrington sunt protagonişti într-un video-poem cu titlul ""What They Took With Them", în care autoarea Jenifer Toksvig a transpus poetic suferinţele refugiaţilor: versurile se compun din enumerări ale unor obiecte pe care oamenii le-au luat atunci când şi-au părăsit în grabă casele.

Poemul a fost inspirat de poveştile şi confesiunile refugiaţilor care şi-au lăsăt în urmă casele, reuşind să ia în grabă doar câteva obiecte atunci când au plecat. Printre obiectele numite pe rând în poem se regăsesc portofelul, documente de militar, un certificat de studii, un telefon mobil, chei de la casă şi un steag naţional.

"Ritmul şi cuvintele poemului reflectă frenezia, isteria, haosul şi teroarea clipelor în care oamenii sunt forţaţi să-şi părăsească casele, apucând pe fugă orice obiect pe care îl pot lua cu ei şi încercând să scape în siguranţă.", a declarat Cate Blanchett, guvernatoare a agenţiei UNHCR ce apară drepturile refugiaţilor.

Agenţia UNHCR a înaintat şi o petiţie care cere guvernelor fiecărei ţări să asigure refugiaţilor spaţii sigure în care să locuiască, dreptul la educaţie şi drept de muncă.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici