Câteva sute de spectatori, la inaugurarea Winter Park Bâlea Lac 2010

Câteva sute de persoane au participat, la sfârşitul acestei săptămâni, la inaugurarea Winter Park Bâlea Lac 2010, chiar dacă vremea a fost nefavorabilă, cu ceaţă densă şi vânt puternic.

135 afișări
Imaginea articolului Câteva sute de spectatori, la inaugurarea Winter Park Bâlea Lac 2010

Câteva sute de spectatori, la inaugurarea Winter Park Bâlea Lac 2010 (Imagine: Mediafax Foto)

Winter Park Bâlea Lac 2010, parcul de distracţii de peste 8.000 de metri pătraţi realizat în apropierea Hotelului de Gheaţă, a fost deschis prin concursuri organizate, sâmbătă şi duminică, pentru iubitorii sporturilor de iarnă.

În competiţii s-au înscris peste 60 de participanţi din întreaga ţară, dar şi din Germania şi Ungaria.

"Concursurile s-au desfăşurat, sâmbătă, pe o ceaţă extrem de densă. Participanţii, rideri cu experienţă, au apreciat însă condiţiile, chiar dacă au spus că nu au mai concurat pe o asemenea ceaţă. Duminică s-au desfăşurat finalele concursurilor şi toată lumea s-a distrat. Am avut peste două sute de persoane care s-au cazat sus la Bâlea, dar şi un tranzit intens. Alte câteva sute de persoane au urcat pe timpul zilei, atât sâmbătă, cât şi duminică, au stat câteva ore, după care au coborât cu telecabina", a declarat Radu Lungu, organizatorul concursurilor.

Potrivit acestuia, ceaţa a fost înlocuită, duminică, de un vânt destul de puternic, dar care nu a împiedicat desfăşurarea probelor.

"Vântul a bătut destul de tare, dar nu atât de tare încât să nu meargă telecabina sau să nu se desfăşoare probele. Am avut o singură problemă cu patinoarul. Din cauză că vremea s-a încălzit, gheaţa de pe lac nu este suficient de tare, aşa încât concursul de patinaj programat nu a putut avea loc", a declarat Radu Lungu.

Potrivit acestuia, într-unul dintre week-end-urile viitoare va avea loc şi un concurs de patinaj pe lacul de la Bâlea, unde a fost amenajat un patinoar de peste 400 de metri pătraţi.

Winter Park Bâlea Lac este un spaţiu special amenajat pentru sporturile de iarnă şi oferă facilităţi pentru schi, snowboard, ciclism şi patinaj, dar şi pentru copiii care doresc să se dea cu sania sau placa.

Parcul de distracţii va fi deschis zilnic, iar în week-end-uri va funcţiona şi instalaţia de nocturnă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici