Catherine Deneuve vrea bujori albi în cameră şi să fumeze oriunde

Faimoasa actriţă Catherine Deneuve, care a ajuns, sâmbătă, în jurul orei 12.00, la Cluj-Napoca, unde va participa ca invitat de onoare la Festivalul Internaţional de Film Transilvania, a cerut ca în camera de hotel să aibă bujori albi şi să îi fie permis să fumeze oriunde.

80 afișări
Imaginea articolului Catherine Deneuve vrea bujori albi în cameră şi să fumeze oriunde

Catherine Deneuve vrea bujori albi în cameră şi să fumeze oriunde (Imagine: Mediafax Foto)

Potrivit trimisului MEDIAFAX la Cluj-Napoca, laureata Premiului Special la cea de-a 61-a ediţie a Festivalului de la Cannes, Catherine Deneuve, va primi Premiul pentru întreaga carieră în cadrul Galei de închidere a TIFF 2008, care va avea loc sâmbătă seara, de la ora 20.30, la Teatrul Naţional din Cluj-Napoca.

Cu aceeaşi distincţie, TIFF o omagiază şi pe celebra actriţă Tamara Buciuceanu-Botez. Celor două li se va alătura unul dintre cei mai îndrăgiţi actori ai teatrului şi filmului românesc - maestrul Radu Beligan, căruia i se va oferi Premiul de excelenţă TIFF.

Catherine Deneuve va sta în România până duminică, zi în care va avea o întâlnire cu reprezentanţii presei.

Născută în 1943 la Paris, Catherine Deneuve şi-a început prestigioasa carieră în cinema în 1957. Pe parcursul celor 51 de ani petrecuţi în lumea filmului, a jucat în peste 100 de pelicule în care a interpretat roluri dintre cele mai complexe, care au făcut-o, nu o dată, să se reinventeze complet.

De la formidabila prestaţie în rolul Genevieve Emery, adolescenta îndrăgostită şi derutată din musicalul atipic, câştigător de Palme d’Or, "Umbrelele din Cherbourg" (1964), la ucigaşa schizofrenică din "Repulsie" (1965) sau gospodina-prostituată din "Belle de Jour" (1967), de la rolurile de "femme fatale" din filmele lui Francois Truffaut, "Sirena de pe Mississipi" (1969) şi, mai ales, "Ultimul metrou" (1980), la cele de muncitoare în halat care cântă şi dansează în "Dansând cu noaptea" (2000) sau de soţie suspectată de crimă în straniul "Opt femei" (2002), fiecare apariţie a lui Catherine Deneuve are ceva electrizant, iar filmele din distribuţia cărora face parte nu pot trece neobservate: anul trecut, Deneuve şi-a împrumutat vocea personajului Doamna Satrapi, mama Marjanei Satrapi în "Persepolis", filmul de animaţie care a câştigat Premiul Juriului la Cannes, iar în 2008 actriţa a fost din nou prezentă pe afişul unuia dintre filmele selecţionate în competiţia pentru Palme d'Or, "Conte de Noel".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici