Cazul Natalie Wood: Cel de-al doilea soţ, actorul Robert Wagner, considerat martor cheie

Actorul american Robert Wagner este considerat un martor cheie în ancheta care vizează moartea prin înecare a fostei sale soţii, actriţa Natalie Wood, în 1981, redeschisă în 2011, informează contactmusic.com.

3591 afișări
Imaginea articolului Cazul Natalie Wood: Cel de-al doilea soţ, actorul Robert Wagner, considerat martor cheie

Cazul Natalie Wood: Cel de-al doilea soţ, actorul Robert Wagner, considerat martor cheie

Robert Wagner este considerat de autorităţile care se ocupă de acest caz drept "persoană de interes" şi nu suspect, întrucât actorul este ultimul om care a văzut-o pe Natalie Wood înainte ca aceasta să dispară.

Actorul în vârstă de 87 de ani a fost căsătorit cu Natalie Wood din 1972 până la moartea acesteia, la vârsta de 43 de ani, în 1981, iar poliţia a redeschis cazul în urmă cu şapte ani.

Actriţa Natalie Wood a fost găsită înecată pe 29 noiembrie 1981. În acea noapte, ea plecase într-o plimbare pe mare, cu un iaht de agrement, alături de cel de-al doilea soţ al ei, actorul Robert Wagner, şi de actorul Christopher Walken, un bun prieten al cuplului, în apropiere de Insula Catalina din golful Los Angeles.

Poliţia care a anchetat cazul atunci a ajuns la concluzia, după două săptămâni, că decesul artistei a fost unul accidental. Wagner nu a fost niciodată considerat suspect de moartea actriţei.

Cazul a revenit în actualitate atunci când un nou raport al Institutului medico-legal din Los Angeles, făcut public în 2013, a dezvăluit faptul că echimozele descoperite pe trupul neînsufleţit al actriţei nu erau probabil accidentale.

Într-un interviu acordat recent pentru postul TV CBS, care a difuzat un material despre misterul care învăluie decesul lui Natalie Wood, un reprezentant al Poliţiei din Los Angeles a declarat: "În timpul anchetei începute în urmă cu şapte ani, am ajuns la concluzia că Wagner este o «persoană de interes», Adică, ştim că el a fost ultima persoană care a văzut-o pe Natalie înainte ca ea să dispară. Nu l-am auzit prezentând detalii care să se potrivească cu informaţiile celorlalţi martori în acest caz. În mod constant a modificat povestea puţin câte puţin. Iar versiunea sa pur şi simplu nu se potriveşte".

În 2012, într-un nou raport medico-legal, cauza decesului actriţei, iniţial considerat accidental, a fost modificată şi calificată drept "înecare şi alţi factori nedeterminaţi".

În 2013, avocatul lui Richard Wagner a declarat că redeschiderea anchetei reprezintă doar "un senzaţionalism pur" şi o "exploatare" a celei de-a 30-a comemorări a morţii actriţei Natalie Wood. El a spus atunci că Robert Wagner "a cooperat pe deplin în aceşti ultimi 30 de ani în ancheta asupra înecului accidental al soţiei sale, în 1981" şi că "atunci când (actorul) a fost chestionat de multe ori de biroul de poliţie din Los Angeles, el a răspuns la toate întrebările". Avocatul a mai spus că, "după 30 de ani de anchetă, Robert Wagner şi fiicele sale nu mai au nimic interesant de adăugat pentru această anchetă nouă".

Căpitalul iahtului, Dennis Davern, care a scris şi o carte despre acest subiect, în 2009, a spus că Natalie Wood a avut o dispută violentă cu soţul ei înainte să dispară, că el şi-a dat seama că actriţa nu mai era la bordul ambarcaţiunii abia spre miezul nopţii şi că Robet Wagner a aşteptat prea mult înainte să contacteze serviciile de urgenţe (în jurul orei locale 01.30).

Poliţia americană nu a descoperit însă nicio dovadă care să sprijine ipoteza comiterii unei crime şi nu a pus sub acuzare nicio persoană.

Noul raport întocmit de Institutul medico-legal din Los Angeles indică faptul că cei trei actori au ajuns în stare de ebrietate pe iahtul cuplului, "Splendour", după ce au luat cina pe insulă, şi că au continuat că consume alcool şi după ce au ajuns la bordul ambarcaţiunii. Ei au mâncat într-un restaurant de pe chei, înainte de a urca la bordul iahtului pentru a ciocni un pahar, în momentul în care o dispută violentă a izbucnit între Robert Wagner şi Christopher Walken.

Natalie Wood a plecat de pe puntea vasului, îndreptându-se spre cabina principală, dar, când Richard Wagner a intrat în cabină, la puţin timp după incident, când cei doi bărbaţi se calmaseră, actriţa nu era acolo. Ea a urcat din nou pe punte, pentru a lansa la apă o barcă pneumatică. Actriţa a fost găsită ulterior înecată.

Natalie Wood, fiica unor imigranţi ruşi din San Francisco, al cărei nume real era Natalia Nikolaevna Zakharenko, a fost un copil-vedetă, transformat în ingenua preferată a camerelor de filmare şi apoi într-o actriţă versatilă, delicată şi naturală. Natalie Wood s-a remarcat în filmele "Penelopa/ Penelope" (1966), "Căutătorii/ The Searchers" (1956), "Cash McCall" (1960), "Rebel fără cauză/ Rebel without a Cause" (1955), "Poveste din cartierul de Vest / West Side Story" (1961), "Splendoare în iarbă/ Splendor in the Grass" (1961), "O idee genială/ Brainstorm" (1983) - ultimul ei lungmetraj.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici