Cazul unui bărbat din Alabama, condamnat la închisoare pe viaţă pentru 9 dolari furaţi în 1982. Procesul a durat 25 de minute

Cazul lui Willie Simmons i-a revoltat pe americani, acesta fiind acuzat de furt de gradul I şi condamnat pe viaţă fără posibilitatea eliberării condiţionate pentru 9 dolari. Bărbatul a petrecut ultimii 38 de ani după gratii, a relatat Dallas Urban News.

8437 afișări
Imaginea articolului Cazul unui bărbat din Alabama, condamnat la închisoare pe viaţă pentru 9 dolari furaţi în 1982. Procesul a durat 25 de minute

Sursa: Twitter

În anul 1982, veteranul de război Willie Simmons a fost pus sub urmărire penală pentru furtul a 9 dolari. La vârsta de 25 de ani, acesta a aflat că îşi va petrece restul vieţii şi va muri în închisoare, în baza legilor statului Alabama cu privire la persoanele cu trei condamnări anterioare. Simmons are acum 62 de ani şi a primit ultima vizită în 2005, după moartea surorii sale.
 
Condamnatul este închis la Holman, una dintre cele mai dure închisori din ţară, unde încearcă să se ţină departe de conflictele şi violenţele vieţii de deţinut. Acesta a recunoscut că se afla sub influenţa drogurilor atunci când a comis infracţiunea pe care o plăteşte de 38 de ani.„Aveam nevoie de o soluţie rapidă”, şi-a explicat el gestul.
 
Procesul lui Simmons a durat 25 de minute şi s-a petrecut în absenţa oricăror martori. Acesta nu a avut drept de apel, cu toate că nu fusese acuzat niciodată pentru acte de violenţă. Condamnatul încă speră ca statul Alabama să reia cazul şi să modifice pedeapsa pe viaţă, întrucât simte că şi-a ispăşit crima.
 
Mai multe persoane au intervenit în favoarea lui Simmons, oripilaţi de pedepsele nejustificate pe care le îndură atât de mulţi oameni „aruncaţi în închisori şi uitaţi acolo”.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici