Ce cadouri regale vor primi copiii care se vor naşte în aceeaşi zi cu bebeluşul regal

Bebeluşii britanici care se vor naşte în aceeaşi zi cu primul copil al prinţului William şi al ducesei de Cambridge vor primi un cadou regal, sub forma unui monede "norocoase" de argint.

323 afișări
Imaginea articolului Ce cadouri regale vor primi copiii care se vor naşte în aceeaşi zi cu bebeluşul regal

Ce cadouri regale vor primi copiii care se vor naşte în aceeaşi zi cu bebeluşul regal (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Monetăria britanică a creat 2.013 monede aniversare, acestea urmând să fie dăruite bebeluşilor care se vor naşte în aceeaşi zi cu copilul cuplului regal, informează femalefirst.co.uk. Ducesa de Cambridge ar trebui să nască pe 13 iulie, iar pentru a marca ocazia, Monetăria Regală a creat 2.013 monede aniversare.

Shane Bissett, directorului departamentului pentru monede aniversare a declarat: "Naşterea bebeluşului regal va fi un prilej de bucurie nu doar pentru ducele şi ducesa de Cambridge, ci pentru întreaga ţară".

"Cu toate acestea, va fi o zi specială pentru multe mămici din întreaga ţară, de aceea am vrut să extindem acest moment istoric şi am decis să le oferim nou-născuţilor câte un bănuţ norocos din argint", a spus Shane Bissett.

În medie, 1.983 de copii se nasc în fiecare zi în Marea Britanie. Monedele speciale, care pot fi obţinute de părinţi prin înregistrarea pe pagina de Facebook a Monetăriei britanice, vor fi livrate în gentuţe roz sau albastre, în funcţie de sexul copilului, şi vor fi marcate cu anul 2013.

De asemenea, monedele vor fi decorate cu scutul din stema regală, iar pe suprafaţa bănuţului "norocos" va apărea şi un ursuleţ.

Pe 3 decembrie 2012, la peste un an şi jumătate de la nunta lor somptuoasă, prinţul William şi soţia sa, Catherine, au anunţat că vor avea primul lor copil, viitorul moştenitor al tronului Marii Britanii, iar această veste era aşteptată cu înfrigurare şi speranţă, de multe luni, de întregul regat.

William, fiul prinţului Charles şi al prinţesei Diana, s-a căsătorit cu Kate Middleton pe 29 aprilie 2011, la Londra, în cadrul unei ceremonii somptuoase, care a fost urmărită de aproximativ 2 miliarde de telespectatori.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici