Ce face Barack Obama în concediu?

Preşedintele american, Barack Obama, şi-a petrecut prima sa zi de concediu, luni, relaxându-se la un meci de tenis, la golf şi citind diferite cărţi.

70 afișări
Imaginea articolului Ce face Barack Obama în concediu?

Ce face Barack Obama în concediu? (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Barack Obama, preşedintele Statelor Unite ale Americii

După şapte luni de confruntări cu criza economică şi cu dificultăţile politicii externe, Barack Obama şi-a început ziua cu o şedinţă de lucru la reşedinţa pe care a închiriat-o în Martha's Vineyard (Massachusetts, nord-est).

Apoi preşedintele, amator de sport, a jucat tenis cu soţia sa Michelle, după care a trecut la golf cu mai mulţi parteneri, printre care preşedintele băncii elveţiene UBS, Robert Wolf.

Barack Obama a venit de cinci sau şase ori la Martha's Vineyard în ultimii zece ani. "Îi place aici (...), plajele sunt frumoase, oamenii drăguţi. Se mănâncă foarte bine", a declarat un purtător de cuvânt al Casei Albe, Bill Burton.

Nici un eveniment public nu este prevăzut în cursul acestei săptămâni de vacanţă, prima a lui Barack Obama, de la instalarea la Casa Albă.

El va da însă mai multe telefoane congresmenilor pentru a se asigura că reforma sa în domeniul sănătăţii se desfăşoară bine.

Barack Obama, care a sosit aici duminică, se va dedica lecturii unei liste de cărţi cu un număr total de 2.300 de pagini, a declarat Bill Burton.

Printre aceste cărţi, se află un roman poliţist al lui George Pelecanos ("The Way Home"), un autor care descrie crimele şi tensiunile de pe străzile răufamate ale Washingtonului, "viaţa luxoasă" a lui Richard Price şi "Plain Song" de Kent Haruf care descrie peisajele din Colorado (vest).

Există de asemenea eseuri, printre care biografia lui John Adams, unul dintre fondatorii Americii şi o carte a unui editorialist al New York Times, Tom Friedman, pe tema necesităţii unei revoluţii ecologiste.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici