Ce nume de familie vor purta Harry şi Meghan după ce renunţă la titulatura „Alteţa sa regală”

Prinţul Harry şi soţia lui, ducesa Meghan de Sussex, nu vor mai putea folosi titulatura "Alteţa sa regală", potrivit unui comunicat oficial emis sâmbătă. Sussex, Mountbatten-Windsor şi Wales se numără printre posibilele nume de familie pe care le-ar putea purta cuplul.

60496 afișări
Imaginea articolului Ce nume de familie vor purta Harry şi Meghan după ce renunţă la titulatura „Alteţa sa regală”

Ce nume de familie vor purta Harry şi Meghan după ce renunţă la titulatura „Alteţa sa regală”

Prinţul Harry şi soţia lui, Meghan, nu vor mai folosi titulatura "Alteţa sa regală" şi nu vor mai primi fonduri din surse guvernamentale, a anunţat, sâmbătă seară, Palatul Buckingham, reşedinţa oficială a reginei Elisabeth a II-a. Ducele şi ducesa de Sussex au anunţat şi că intenţionează să returneze 2,4 milioane de lire sterline, bani publici primiţi pentru renovarea Frogmore Cottage, reşedinţa din Windsor, care va rămâne locuinţa lor oficială din Marea Britanie. Mai mult, cuplul nu o va mai reprezenta formal pe regina Elisabeth a II-a începând cu primăvara acestui an.

Deciziile au fost luate după ce Harry şi Meghan au anunţat recent că doresc să renunţe la statutul de membri seniori ai familiei regale a Marii Britanii.

În aceste condiţii, ce nume de familie vor purta ducii de Sussex?

Harry va continua să fie prinţ şi membru al familiei regale a Marii Britanii. Însă el nu va mai putea folosi titulatura de "Alteţa sa regală" pentru că nu mai este membru activ al familiei regale, acelaşi lucru fiind valabil şi pentru ducesa Meghan de Sussex, potrivit today.com.

Jurnalistul ITV News Royal Chris Ship a clarificat ideea, respectiv, aceea că ducii de Sussex îşi păstrează titulatura de "Alteţa sa regală", dar nu vor mai putea să o folosească.

Se pare că cei doi vor fi cunoscuţi ca Harry, duce de Sussex, şi Meghan, ducesă de Sussex, titluri pe care le-au primit de la regina Elisabeth a II-a în ziua în care s-au căsătorit, în 2018.

Aceasta nu este pentru prima dată când un membru al familiei regale nu mai poate folosi titlul de "Alteţa sa regală". Mama lui Harry, prinţesa Diana de Wales, a pierdut titlul în 1996, după ce a divorţat de prinţul moştenitor Charles.

Harry şi Meghan pot avea ca nume de familie Sussex, în mod similar copiilor prinţului William şi ai ducesei Catherine de Cambridge. La şcoală, copiii se numesc George şi Charlotte Cambridge.

Contul de pe platforma Instagram şi noul site oficial ale lui Harry şi Meghan poartă numele Sussex.

Iar, la începutul acestei săptămâni, într-un comunicat oficial, cei doi au fost numiţi "familia Sussex".

Însă, potrivit site-ului oficial al familiei regale, dacă vreodată un membru are nevoie de un nume de familie, acesta trebuie să fie Mountbatten-Windsor. Numele vine de la cel de familie al prinţul consort Phillip (Mountbatten) şi de la cel luat de bunicul reginei Elizabeth a II-a, regele George al V-lea, după castelul Windsor, în 1917.

De altfel, Harry şi Meghan au adoptat numele de familie Mountbatten-Windsor pentru fiul lor, Archie, născut anul trecut. Pe certificatul micuţului, născut pe 6 mai 2019, figurează numele Archie Harrison Mountbatten-Windsor.

Totuşi, în timp ce se pregătea pentru cariera de militar, prinţul Harry a folosit numele de Wales, acelaşi cu al principatului deţinut de tatăl său.

Există, de asemenea, posibilitatea ca Harry şi Meghan, care au făcut alegeri insolite în viaţă în ultimii ani, comparativ cu protocolul regal, să procedeze la fel şi în ceea ce priveşte numele de familie.

Prinţul Harry, în vârstă de 35 de ani, al şaselea în ordinea succesiunii la tronul Marii Britanii, şi fosta actriţă americană Meghan Markle, în vârstă de 38 de ani, s-au căsătorit pe 19 mai 2018, după o relaţie de doi ani. Archie Harrison Mountbatten-Windsor, primul lor copil, al optulea strănepot al reginei Elizabeth a II-a a Marii Britanii, este al şaptelea în ordinea succesiunii la tron.

Foto: Profimedia Images

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici