Ce recorduri poate bate ultimul tablou Frida Khalo. „Diego y yo” este evaluat la minimum 30 de milioane de dolari

  • Sotheby's propunere spre licitare o operă de o valoare incredibilă: 30 de milioane de dolari.
  • Licitaţia a fost stabilită să se desfăşoare în noiembrie 2021, la New York.
  • Dacă previziunile vor confirmate, lucrarea va deveni cel mai preţios Kahlo vândut vreodată la licitaţie, un record pentru arta feminină.
451 afișări
Imaginea articolului Ce recorduri poate bate ultimul tablou Frida Khalo. „Diego y yo” este evaluat la minimum 30 de milioane de dolari

Ce recorduri bate ultimul tablou Frida Khalo. Licitat la Sotheby', „Diego y yo” este evaluat la 30 de milioane de dolari

Frida Khalo, pictoriţă din Mexic care a trait între 1907 şi 1954, poate atinge cel mai mare preţ absolut pentru o lucrare făcută de o femeie (care aparţine în prezent Georgiei O'Keeffe; Mulţumită „Jimson Weed / White Flower No. 1”, vândută cu 44 de milioane de dolari). Suma estimată că va fi vândut tabloul: 50 de milioane de dolari.

Un enigmatic dublu portret, „Diego y yo” nu este doar cel mai recent autoportret realizat de Frida Kahlo, ci şi cel mai important.

Sotheby's îl va oferi la licitaţie o estimare incredibilă de 30 de milioane de dolari. Dacă previziunile sunt confirmate, lucrarea va deveni cel mai preţios Kahlo vândut vreodată la licitaţie.

Dar nu numai. Va fi cea mai scumpă lucrare de origine latino-americană din toate timpurile. Şi ar fi un semnal important pentru piaţa de artă feminină, care abia în ultimii ani a încercat să se apropie de rezultatele colegilor de sex masculin.

Licitaţia Modern Evening Sale de la Sotheby's este configurată ca un moment important. „Am suferit două accidente majore în viaţa mea, unul în care m-a lovit un tramvai ... celălalt a fost Diego”, a scris odată pictoriţa, în memorii.

Pe de o parte, Frida se referă la coliziunea pe care autobuzul în care călătorea în 1925 a avut-o cu un tramvai. Vehiculul s-a izbit de un perete şi i-a rupt coloana vertebrală în trei locuri. Episodul i-a compromis calitatea vieţii în anii următori. O condiţie tragică pe care a reuşit să o depăşească datorită artei sale.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici