Ce să le spui copiilor pentru a le prelungi credinţa în Moş Crăciun

Cu ochii lor mari şi mintea iute, copiii descoperă, an după an, detalii care-i fac să-şi piardă încrederea că Moş Crăciun există cu adevărat. Şi, an după an, părinţii şterg detaliile cu poveşti, întrebându-se pentru cât timp vor mai putea să îi facă pe cei mici să îi creadă.

12 afișări
Imaginea articolului Ce să le spui copiilor pentru a le prelungi credinţa în Moş Crăciun

Ce să le spui copiilor pentru a le prelungi credinţa în Moş Crăciun

Dacă Moşul chiar există, e bătrân şi trăieşte la Polul Nord, cum se face că prin Bucureşti se plimbă acum atâţia moşi cu barbă albă şi mâini tinere? Dacă e singur şi are doar o sanie cu reni, cum se poate să aducă daruri tuturor copiilor din lume într-o singură noapte?

Şi dacă îşi are atelierul de jucării departe, la Pol, cum este posibil să-ţi aducă păpuşi "made in China" sau jucării din magazinul de la colţul străzii? Acestea sunt întrebările care transformă, de sărbători, minţile părinţilor în harnice maşini de inventat poveşti. Scriitorul şi sociologul Dan Lungu are doi copii şi s-a străduit să-i facă să creadă în Moş Crăciun pentru cât mai multă vreme. "Sunt unii psihologi care spun că cei mici trebuie <înţărcaţi> de această minciună. Eu personal nu cred asta, nu cred că e o minciună nocivă, cred că e important să îi înveţi să creadă în ceva frumos", a povestit el pentru gândul. Strategia pe care el a adoptat-o a fost să nu dea răspunsuri logice ci să inventeze poveşti cât mai trăsnite.

Citeşte mai multe despre ce trebuie să le spui copiilor pentru a le prelungi credinţa în Moş Crăciun pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici