Ce se întâmplă în organism după ce te laşi de fumat. Unele schimbări rămân ireversibile | VIDEO

Corpul se recuperează foarte repede după renunţarea la ţigări, dar unele schimbări rămân ireversibile.

6912 afișări
Imaginea articolului Ce se întâmplă în organism după ce te laşi de fumat. Unele schimbări rămân ireversibile | VIDEO

Ce se întâmplă în organism după ce te laşi de fumat. Unele schimbări rămân ireversibile | VIDEO

La 20 de minute de la renunţatul la fumat tensiunea arterială revine la normal. Nicotina din ţigări eliberează epinerfină şi norepinefrină care cresc ritmul cardiac şi îngustează vasele sanguine.. Din cauza acestor substanţe extremităţile fumătorilor în general sunt reci, notează Huffington Post.
 
După două ore, nevoia de nicotină revine, iar persoanele devin nervoase şi anxioase. După opt ore, monoxidul de carbon din sânge este eliminat, permiţând ca nivelul oxigenului să revină la normal. În cazul fumătorilor înrăiţi, celulele roşii cresc în dimensiune, provocând în cele din urmă cheaguri de sânge. 
 
 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici