Cea mai bună brânză din lume, în 2022, vine din Elveţia

Cea mai bună brânză din lume este în acest an o gruyère din Elveţia. Judecătorii au descris Le Gruyère AOP, prezentată de producătorii Vorderfultigen şi Gourmino, ca fiind o brânză "foarte rafinată, lucrată manual", care se topeşte pe limbă şi şi are note de ierburi, fructe şi piele.

2470 afișări
Imaginea articolului Cea mai bună brânză din lume, în 2022, vine din Elveţia

Cea mai bună brânză din lume, în 2022, vine din Elveţia

Câştigătoarea a fost aleasă din 4.434 de brânzeturi din 42 de ţări.

Concursul a avut loc la un centru de conferinţe din Regatul Unit, cu implicarea a 250 de juraţi internaţionali care au decis care ar trebui să ia coroana la ediţia din 2022 a World Cheese Awards.

Câştigătoarea a fost aleasă de un grup de juraţi de top, după ce lotul a fost redus mai întâi la 98 de campioni "super gold" şi apoi la un ultim lot de 16.

O brânză maturată, gruyère este uşor sfărâmicioasă şi este fabricată din lapte crud de vacă.

Pe locul al doilea s-a clasat o Gorgonzola Dolce DOP, o brânză moale, albastră şi cu unt, produsă de De' Magi din Italia.

Toate brânzeturile au fost degustate în orb, deşi, cu o echipă de juraţi selectată dintr-o armată de producători de brânzeturi, vânzători, scriitori şi alţi experţi, mulţi ştiau mai mult sau mai puţin din ce muşcă. Câteva brânzeturi comerciale celebre cu nume mari puteau fi identificate de la un kilometru distanţă.

Juriul a avut sarcina de a nota fiecare sortiment în funcţie de aspectul vizual, aromă, gust şi senzaţia în gură. Cele mai bune au primit statutul de aur, argint sau bronz, iar fiecare masă a selectat una ca fiind "super gold".

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici