Cea mai nouă tendinţă în chirurgia estetică: Americanii, tot mai dispuşi să aibă braţe ca ale lui Michelle Obama

Tot mai mulţi americani se declară dispuşi să înfrunte bisturiul, visând să aibă braţe ca Michelle Obama, a anunţat, luni, Asociaţia chirurgilor plasticieni, precizând că numărul intervenţiilor chirurgicale la nivelul braţelor a crescut cu peste 4.000% din anul 2000.

312 afișări
Imaginea articolului Cea mai nouă tendinţă în chirurgia estetică: Americanii, tot mai dispuşi să aibă braţe ca ale lui Michelle Obama

Michelle Obama (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Numărul intervenţiilor chirurgicale la braţe, fie că este vorba de liposucţie, fie de un lifting al braţelor (ce "elimină" surplusul de piele), a crescut cu 4.378% din anul 2000, numărul femeilor operate ajungând, în 2012, la 15.000, potrivit unui raport întocmit de Asociaţia americană a chirurgicilor plasticieni (ASPS).

Un sondaj comandat de această asociaţie relevă faptul că femeile americane admiră mai ales braţele - cu musculatură bine definită - lui Michelle Obama, soţia preşedintelui Barack Obama, şi pe cele ale actriţelor Jennifer Aniston, Jessica Biel şi Demi Moore.

După părerea medicilor, moda lansată de acest tip de intervenţie chirurgicală nu poate fi explicată doar prin acest motiv, ci prin faptul că "resimţim influenţa oamenilor pe care îi vedem tot timpul", spune David Reath, preşedintele comisiei de educaţie din cadrul ASPS: "Îi vedem şi ne spunem: «da, vreau să arăt ca ei»", adaugă el.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici