Cea mai scumpă maşină Ferrari s-a vândut la licitaţie pentru o sumă record. Modelul a făcut istorie în Formula 1

  • Maşina de curse emblematică din 1962 s-a vândut cu aproximativ 52 de milioane de dolari
  • Modelul 330 LM/250 GTO este singurul care a fost condus de Scuderia Ferrari în Formula 1
  • Ferrari 330 LM/250 GTO a devenit cel mai scump Ferrari din istorie dar şi a doua maşină cu cel mai mare preţ de vânzare la licitaţie
2082 afișări
Imaginea articolului Cea mai scumpă maşină Ferrari s-a vândut la licitaţie pentru o sumă record. Modelul a făcut istorie în Formula 1

Sursa foto: Facebook / Sports Car Market Magazine

Celebra casă de licitaţii Sotheby's a scos la vânzare un model rar: Ferrari 330 LM/250 GTO. Autovehiculul s-a vândut pentru suma record de 51,7 milioane de dolari, fiind a doua cea mai scumpă maşină vândută vreodată la licitaţie.

Modelul vândut are un statut legendar pe circuitul de curse, după ce a câştigat locul doi pe circuitul Nürburgring îm 1962. În acelaşi an, Mike Parkes şi Lorenzo Bandini au pilotat maşina pentru Scuderia Ferrari la cursa de 24 de ore de la Le Mans.

Piesa de colecţie este una dintre cele mai rare şi mai căutate maşini sport. Au fost produse doar 36 de modele între 1962 şi 1964, potrivit Sky News.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici