Cea mai tare bere din lume, cu o concentraţie de alcool de 60%, creată de o companie olandeză

Cea mai tare bere din lume, care are o concentraţie de alcool de 60%, a fost creată de o companie olandeză, informează Reuters.

854 afișări
Imaginea articolului Cea mai tare bere din lume, cu o concentraţie de alcool de 60%, creată de o companie olandeză

Cea mai tare bere din lume, cu o concentraţie de alcool de 60%, creată de o companie olandeză (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Nu trebuie să o bei ca pe o bere, ci ca pe un cocteil, într-un pahar frumos de whisky sau de coniac", a declarat Jan Nijboer, patronul companiei olandeze care a creat acest sortiment de bere.

Fabrica de bere Koelschip (Vaporul îngheţat), cu sediul în localitatea olandeză Almere, comercializează noul sortiment, denumit "Start the Future", ce are un grad de puritate de 120, în sticle de 330 de mililitri, la preţul de 35 de euro fiecare.

Nijboer a declarat pentru agenţia de presă olandeză ANP că a conceput noul tip de bere pentru a ţine pasul cu producătorii scoţieni, care au lansat şi ei pe piaţă sortimente cu concentraţii de alcool tot mai ridicate.

Fostul său record, stabilit cu sortimentul de bere Oblix, ce avea un grad de puritate de 90 şi o concentraţie de alcool de 45%, a fost depăşit de un sortiment de bere din Scoţia, care avea o concentraţie de 55%.

Acest sortiment scoţian, denumit "The End of History", a fost lansat la sfârşitul săptămânii trecute, de producătorul BrewDog. Au fost fabricate doar 12 sticle, fiecare dintre acestea fiind înconjurate de corpurile împăiate ale unor animale, fiind vândute cu 780 de dolari.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici