Cel mai bătrân bărbat din lume a murit la 116 ani. Povestea impresionantă a lui Fredie Blom

  • Fredie Blom a murit la 116 ani.
  • Sud-africanul era considerat cel mai bătrân bărbat din lume.
  • Fredie Blom s-ar fi născut în provincia Cape Eastern, în mai 1904.
  • Familia lui Blom a spus că acesta a murit sâmbătă din cauze naturale în Cape Town.
1424 afișări
Imaginea articolului  Cel mai bătrân bărbat din lume a murit  la 116 ani. Povestea impresionantă a lui Fredie Blom

Profimedia

Fredie Blom, un sud-african despre care se crede că era cel mai bătrân bărbat din lume, a murit la 116 ani, scrie BBC. Actele de identitate ale lui Fredie arată că s-a născut în provincia Cape Eastern, în mai 1904. Totuşi, acest lucru nu a fost niciodată verificat de Guinness World Records. 
 
Fredie Blom are o poveste de viaţă împresionantă. Atunci când era adolescent, întreaga lui familie a murit din cauza gripei spaniole din 1918. El nu doar că a supravieţuit, dar a trecut şi prin două războaie mondiale şi apartheid.
 
Bărbatul declara pentru BBC în 2018 că nu există vreun secret special pentru longevitatea sa: „Există un singur lucru - este omul de sus (Dumnezeu - n.r.). El are toată puterea. Eu nu am nimic. Eu pot să cad în orice moment, dar El mă ţine“. 
 
Blom şi-a petrecut cea mai mare parte a vieţii ca muncitor, mai întâi la o fermă şi apoi în domeniul construcţiilor, şi s-a pensionat abia după ce a depăşit 80 de ani. A renunţat la băutură în urmă cu mulţi ani, dar nu şi la tutun.
 
Vârsta nu era un impediment pentru el. „Acum două săptămâni, bunicul încă mai tăia lemne. A fost un om puternic, plin de mândrie“, povesteşte un reprezentant al familiei, Andre Naidoo.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici