Cel mai bătrân câine din lume a împlinit 31 de ani

Bobi, un căţeluş portughez care a fost declarat cel mai bătrân câine din lume de către Guinness World Records în februarie, a împlinit joi 31 de ani

1013 afișări
Imaginea articolului Cel mai bătrân câine din lume a împlinit 31 de ani

Sursa foto: Twitter

Familia lui Bobi a planificat o petrecere de aniversare sâmbătă, la domiciliul său din Conqueiros, un sat rural din sudul Portugaliei.

Proprietarul său, Leonel Costa, a declarat pentru Guinness că va fi o petrecere portugheză "foarte tradiţională". Peste 100 de persoane vor participa şi o trupă de dansatori va susţine un spectacol, potrivit comunicatului de presă.
 
Costa a declarat pentru Guinness că Bobi se bucură de multă atenţie de când a fost declarat cel mai bătrân câine din lume, relatează CNN.
 
"Am avut o mulţime de jurnalişti şi de oameni veniţi din toată lumea pentru a face o fotografie cu Bobi", a spus el în comunicat.
 
Proprietarul a adăugat despre căţelul său că este sănătos şi că a fost supus recent unui control medical din cauza îngrijorărilor sale cu privire la stresul provocat de vizitatorii frecvenţi.
 
"I s-au făcut multe fotografii şi a trebuit să se ridice şi să coboare de multe ori", a spus el în comunicat. "Nu a fost uşor pentru el".
 
Bobi este un Rafeiro do Alentejo de rasă pură, o rasă de câine portughez dresat pentru a păzi animalele, potrivit proprietarului său. Pe măsură ce a îmbătrânit, a avut dificultăţi în a merge şi, de asemenea, vederea sa a cunoscut un declin.
 
Costa a atribuit longevitatea câinelui său "mediului calm şi liniştit" în care trăieşte.
 
Pe lângă faptul că este cel mai bătrân câine care trăieşte în prezent, Bobi este şi cel mai bătrân câine înregistrat vreodată, potrivit Guinness. Costa avea doar 8 ani când tovarăşul său canin s-a născut.
 
"Bobi este special pentru că în timp ce îl privesc îmi aduce aminte de oamenii care au făcut parte din familia noastră şi care, din păcate, nu mai sunt aici, cum ar fi tatăl meu, fratele meu sau bunicii mei, care au părăsit deja această lume", a declarat el în comunicat.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici