„Cel mai căutat whisky scoţian” va fi scos la licitaţie luna viitoare

Sticla de single malţ, veche de 96 de ani, a distilatorului Macallan - The Macallan Adami 1926 - va fi scoasă la licitaţie la Londra pe 18 noiembrie, cu un preţ estimat de peste 750.000 de lire sterline. Licitarea în avans va începe la 1 noiembrie.

5123 afișări
Imaginea articolului „Cel mai căutat whisky scoţian” va fi scos la licitaţie luna viitoare

Sursa foto: X/Twitter

O versiune a The Macallan 1926 a fost vândută de Sotheby's în 2019 pentru 1,5 milioane de lire sterline, un record pentru orice sticlă de vin sau de băutură spirtoasă. Apariţia a trei variante diferite ale whisky-ului la licitaţii în 2018 şi 2019 a dus la doborârea recordului de trei ori.
 
"The Macallan 1926 este whisky-ul pe care fiecare casă de lciitaţii vrea să îl vândă şi fiecare colecţionar vrea să îl deţină", a declarat Jonny Fowle, şeful global al departamentului de băuturi spirtoase de la Sotheby's. "Sunt extrem de încântat să aduc o sticlă la o licitaţie Sotheby's pentru prima dată de când am stabilit recordul în urmă cu patru ani."
 
După ce au fost învechite în butoaie de sherry timp de şase decenii, doar 40 de sticle de The Macallan 1926 au fost îmbuteliate, ceea ce le face cele mai vechi ale distileriei.
 
Sotheby's a declarat că unele dintre cele 40 au fost oferite clienţilor Macallan, până la 14 dintre ele fiind decorate cu eticheta emblematică Fine and Rare a lui Macallan, inclusiv cea care a bătut recordul. Douăsprezece dintre sticle, inclusiv cea care va fi vândută luna viitoare, au avut etichetele concepute de pictorul italian Valerio Adami, relatează ABC News.
 
Sticla care va fi scoasă la vânzare este prima care a fost recondiţionată de către distilerie înainte de licitaţie. Aceasta a inclus înlocuirea dopului de plută şi aplicarea de adeziv nou la colţurile etichetelor sticlei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici