Cel mai frumos peşte. Cum dansează vatosul? Video viral

  • O specie de peşte din familia rechinilor plaţi, face deliciul internauţilor, pe Instagram.
  • Vatosul (Raja clavata) are o făţucă dulce, două picioruşe, aripioare dansatoare şi o coadă ca de pisică.
  • Oricât de adorabil ar părea, are corpul plin de ţepi.
1308 afișări
Imaginea articolului Cel mai frumos peşte. Cum dansează vatosul? Video viral

Vatos FOTO Science/Instagram

O filmare postată pe Instagram arată cât de frumos este Raja Clavata, o specie de peşte cartilaginos. Corpul îi turtit şi acoperit cu plăci osoase, pline cu spini.
 
Vatosul este un peşte solitar şi preferă să stea îngropat în nisip. Acesta poate ajunge la lungimea de un metru, deşi cele mai multe exemplare nu depăşesc 85 de centimetri. Peştele-rază poate cântări până la 4 kilograme.
 
Coloritul este şi el divers: de la cenuşiu până la brun-roşcat sau galben-cenuşiu cu pete. Pe dedesubt, vatoşii sunt albi-cremos, cu margini gri. Când se simt ameninţaţi, devin negri. 
 
Peştele-rază iubeşte zonele subtropicale şi se găseşte în apele Atlanticului, Mării Nordului sau Mediteranei şi posibil, provine din Namibia şi Africa de Sud. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Science by Guff 🧬 (@science)

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici