”Cel mai frumos râu din lume?”. Cum arată ”curcubeul lichid” din Columbia - FOTO, VIDEO

Râul columbian Caño Cristales este considerat de mulţi ca fiind cel mai frumos din lume. Numit deseori “curcubeul lichid”, cursul spectaculos al apei este transformat într-un caleidoscop plin de culoare datorită unor plante de apă dulce, macarenia clavigera, foarte răspândite în Sierra de la Macarena, un lanţ muntos aflat la sud de Bogota.

2536 afișări
Imaginea articolului ”Cel mai frumos râu din lume?”. Cum arată ”curcubeul lichid” din Columbia - FOTO, VIDEO

”Cel mai frumos râu din lume?”. Cum arată ”curcubeul lichid” din Columbia

În scurtul timp dintre sezonul umed şi cel secetos, din iulie până în noiembrie, alături de muşchi, plante acvatice şi corali, aceste plante roşii se agaţă de stâncile scăldate de apele râului şi creează un amestec deosebit de culori sub oglinda apei, notează dailymail.co.uk.

Turiştii se adună să admire apa limpede care lasă privirea să descopere vietăţile subacvatice şi minunatele plante.

Verde, albastru, negru, roşu şi galben sunt culorile ce pot fi văzute în timpul sezonului, iar localnicii susţin că plantele devin mai strălucitoare imediat după furtună.

Structura geologică a râului, bogat în sedimente, rocile vechi de aproximativ 1,2 miliarde de ani, împreună cu plantele multicolore contribuie la această compoziţie spectaculoasă.

În afara sezonului, râul este ca oricare altul, cu un aspect gri presărat cu insuliţe de muşchi verde.

Perioada în care Caño Cristales poate fi vizitat este cuprinsă între jumătatea lunii mai şi începutul lunii decembrie.

Zona a fost redeschisă turiştilor în 2009, după ce, ani de zile a persistat teama faţă de efectele dăunătoare ale acţiunilor umane asupra peisajului, dar şi ameninţarea teroristă.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici