Cel mai înfricoşător film de groază, pentru Martin Scorsese - VIDEO

Regizorul Martin Scorsese a alcătuit recent un top al celor mai înfricoşătoare filme horror din toate timpurile, pentru site-ul thedailybeast.com, pe primul loc situându-se un clasic al genului, pelicula "Casa bântuită/ The Haunting" (1963), regizat de Robert Wise, conform theguardian.com.

6078 afișări
Imaginea articolului Cel mai înfricoşător film de groază, pentru Martin Scorsese - VIDEO

Cel mai înfricoşător film de groază, pentru Martin Scorsese - VIDEO

În "Casa bântuită", John Markway (Richard Johnson) este un profesor care studiază fenomenele paranormale. El decide să formeze un mic grup de studiu, invitând participanţii să petreacă alături de el câteva nopţi într-o casă despre care se spune că ar fi bântuită şi blestemată. Nu va dura mult până când Luke (Russ Tamblyn), Theodora (Claire Bloom) şi Eleanor (Julie Harris) sunt prinşi între pereţii casei, care se închid şi nu vor permite nimănui să iasă.

Locul al doilea şi al treilea sunt ocupate tot de două filme horror alb-negru: "The Isle of the Dead" (1945), un film cu zombie realizat de Mark Robson, şi "The Uninvited", un thriller care se petrece într-o casă bântuită, lansat în 1944, cu Ray Milland în rolul principal. Pe următoarele trei locuri se află peliculele "The Entity", "Dead of Night" şi "The Changeling".

Cu trei filme horror alb-negru în top, Martin Scorsese preferă filmele clasice ale genului, iar cele mai recente lungmetraje din clasamentul său sunt pelicule din anii '70 - '80. Astfel, filmul-cult "Strălucirea/ Shining" (1980), regizat de Stanley Kubrick, ocupă poziţia a şaptea, urmat de "Exorcistul" (1973), realizat de William Friedkin.

Pe locurile al nouălea şi al zecelea se află filmele "Night of the Demon" respectiv "The Innocents".

Pe ultimul loc în top se situează filmul "Psycho", regizat de Alfred Hitchcock în 1960, cu Anthony Perkins şi Janet Leigh în rolurile principale. În luna octombrie, acest film despre ucigaşul cu probleme psihice Norman Bates s-a situat pe primul loc în Topul 10 al celor mai înfricoşătoare filme de groază, realizat de publicaţia The Guardian şi de criticii de film de la The Observer.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici