Cel mai recent film al lui Porumboiu, proiectat la Noaptea Albă a Filmului Românesc - VIDEO

Cel mai recent film al regizorului Corneliu Porumboiu, "Când se lasă seara peste Bucureşti sau Metabolism", va fi proiectat, vineri, în Capitală, la Noaptea Albă a Filmului Românesc, informează un comunicat remis MEDIAFAX.

355 afișări
Imaginea articolului Cel mai recent film al lui Porumboiu, proiectat la Noaptea Albă a Filmului Românesc - VIDEO

Cel mai recent film al lui Porumboiu, proiectat la Noaptea Albă a Filmului Românesc - VIDEO

Astfel, cel mai recent film al lui Corneliu Porumboiu şi una dintre cele mai aşteptate premiere româneşti ale anului vine la Cinema Studio, la Noaptea Albă, de la ora 02.15. "Când se lasă seara peste Bucureşti sau Metabolism" spune povestea unui tânăr regizor (Bogdan Dumitrache) care este pe cale să facă un nou film. În timpul filmărilor, Paul are o aventură cu Alina, o actriţă din filmul lui având un rol secundar. A doua zi va fi ultima a Alinei la filmări. Paul decide să filmeze o scenă nud cu ea, dar lucrurile se schimbă şi, în loc să filmeze scena nud, Paul îi spune producătorului că suferă din cauza ulcerului... Treptat filmul şi realitatea se suprapun, iar la filmare se întâmplă ceva neaşteptat.

Totodată, în spaţiul La Dianei 4, spectatorii vor putea urmări după miezul nopţii, două producţii lansate în cinema la începutul acestui an: "Killing Time" (regia: Florin Piersic Jr), de la ora 00.30, iar, de la 02.15, al doilea lungmetraj al regizorului Marian Crişan, "Rocker". Crişan este cunoscut publicului pentru filmele "Morgen" şi "Megatron" (recompensat cu Premiul Palm d'Or pentru scurtmetraj la Festivalul de la Cannes, în 2008).

"Roşia Montană - un loc la marginea prăpastiei/ Roşia Montană - Town on the Brink" (2012, Germania/ România) este un documentar regizat de Fabian Daub, ce prezintă binecunoscuta localitate, unde se găsesc unele dintre cele mai mari zăcăminte de aur din Europa, şi impactul proiectului minier iniţiat de Rosia Montana Gold Corporation asupra localităţii. Filmul este programat la Muzeul Ţăranului Român, de la ora 01.00.

Programul complet al Nopţii Albe a Filmului Românesc 2013 este disponibil pe site-ul www.romfilmpromotion.ro şi pe pagina de Facebook a evenimentului - www.facebook.com/NoapteaAlba.

Intrarea la proiecţii va fi liberă, în limita locurilor disponibile, cu excepţia filmelor "Love Building" şi "Sunt o babă comunistă", de la CinemaPRO, unde accesul se va face pe baza unui bilet cu preţ redus (9 lei) şi a filmului "Când se lasă seara peste Bucureşti sau Metabolism", de la Cinema Studio (preţ bilet 7 lei).

Noaptea Albă a Filmului Românesc este un eveniment organizat de Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici