Cel mai recent film regizat de Danny Boyle, prea şocant! Trei spectatori au leşinat în sala de cinema - VIDEO

Trei spectatori au leşinat şi un al patrulea a făcut apoplexie în timp ce vizionau cel mai recent film regizat de Danny Boyle, proiectat în cadrul Festivalului de la Toronto, din cauza unei scene în care personajul principal îşi amputează o mână, informează dailymail.co.uk.

79 afișări
Imaginea articolului Cel mai recent film regizat de Danny Boyle, prea şocant! Trei spectatori au leşinat în sala de cinema - VIDEO

Cel mai recent film regizat de Danny Boyle, prea şocant! Trei spectatori au leşinat în sala de cinema (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Alţi spectatori au părăsit sala la mijlocul filmului, deoarece nu au putut să vadă până la capăt această scenă din filmul "127 Hours", în care personajul interpretat de actorul James Franco, imobilizat sub o stâncă într-un canion, îşi amputează o mână cu ajutorul unui briceag.

Filmul este inspirat din povestea reală a alpinistului Aron Ralston, al cărui braţ drept a fost prins într-un canion din statul Utah, în urma prăbuşirii unei stânci. Temându-se să nu moară după ce a rămas prins timp de cinci zile în acel canion, alpinistul american s-a folosit de un briceag pentru a-şi amputa braţul drept. Aron Ralston, pe atunci în vârstă de 34 de ani, a reuşit în cele din urmă să iasă din acel canion şi a fost salvat de alţi turişti din zonă, care l-au transportat de urgenţă la cel mai apropiat spital.

Aron Ralston a scris în 2003 o carte despre acest incident, intitulată "Between a Rock and a Hard Place", care a stat la baza scenariului acestui film.

Regizorul britanic Danny Boyle, premiat cu Oscar pentru "Vagabondul milionar", în 2009, şi-a prezentat lungmetrajul "127 Hours", la sfârşitul săptămânii trecute, la Festivalul de Film de la Toronto. Scena amputării a fost descrisă de un reputat critic de film american ca fiind "cea mai realistă filmată vreodată". În timpul premierei filmului la Toronto, trei spectatori au leşinat, iar un al patrulea a făcut apoplexie. În zilele următoare, cu ocazia proiecţiilor aceluiaşi film, mulţi alţi spectatori au părăsit sala în timpul acestei scene.

Danny Boyle a devenit un cineast în vogă după ce filmele sale "Trainspotting - Din viaţă scapă cine poate" (1996), "O viaţă mai puţin obişnuită/ A Life Less Ordinary" (1997) şi mai ales "Vagabondul milionar/ Slumdog Millionaire" (2008) s-au bucurat de un imens succes, cel din urmă fiind recompensat cu opt premii Oscar, inclusiv pentru cel mai bun film şi pentru cel mai bun regizor.

James Franco s-a remarcat jucând în filmele francizei "Omul-păianjen", dar şi în "Milk - Preţul curajului". Actorul american poate fi văzut în drama "Mănâncă, roagă-te, iubeşte/ Eat Pray Love", în care joacă alături de Julia Roberts şi de Javier Bardem, şi va interpreta rolul principal în următorul film din franciza "Planeta maimuţelor".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici