Cel mai recent film regizat de Lars Von Trier, "Nymphomaniac", va fi lansat pe 25 decembrie

"Nymphomaniac", cel mai recent lungmetraj al regizorului danez Lars Von Trier şi, totodată, unul dintre cele mai aşteptate filme ale anului 2013 - prin prisma conţinutului său erotic şi a distribuţiei cu numeroase vedete -, va avea premiera pe 25 decembrie, au anunţat joi producătorii peliculei.

428 afișări
Imaginea articolului Cel mai recent film regizat de Lars Von Trier, "Nymphomaniac", va fi lansat pe 25 decembrie

Cel mai recent film regizat de Lars Von Trier, "Nymphomaniac", va fi lansat pe 25 decembrie

Lars Von Trier, un regizor care adoră să provoace şi care a fost declarat persona non grata la Festivalul de Film de la Cannes din 2011 după ce a declarat în glumă că îl simpatizează pe Hitler, a distribuit-o pe actriţa Charlotte Gainsbourg în rolul principal feminin, în timp ce rolul principal masculin a fost acordat unui actor în plină ascensiune la Hollywood, Shia LaBeouf, informează Reuters.

Uma Thurman şi Willem Dafoe completează distribuţia acestui film despre care se spune că va fi pe măsura ultaviolentului "Antichrist" de Von Trier, un lungmetraj care a şocat numeroşi spectatori.

"Decembrie este o lună foarte bună. În plus, ce poate fi mai apropiat de spiritul Crăciunului decât un film precum acesta?", a declarat, în glumă, CEO-ul companiei de producţie Zentropa, Peter Aalbaek Jensen.

El a spus că Von Trier, în vârstă de 57 de ani, a început lucrul la editarea celei de-a doua părţi a filmului, care promite să aibă efecte vizuale impresionante.

Filmul "Nymphomaniac" va avea premiera de gală la Copenhaga, în prima jumătate a lunii decembrie şi va fi lansat în cinematografe pe 25 decembrie.

În presa internaţională au existat numeroase speculaţii potrivit cărora acest film urma să fie lansat la Festivalul de Film de la Cannes, unde Von Trier ar fi bine venit, potrivit declaraţiilor delegatului general al festivalului Thierry Frémaux, în ciuda expulzării sale de pe Croazetă din urmă cu doi ani.

A fost prima expulzare a unei persoane de la Cannes, cel mai mare festival de film din lume, în 64 de ani, iar scuzele publice adresate de cineastul danez, în trecut un preferat al organizatorilor, au venit prea târziu.

Născut pe 30 aprilie 1956, în Danemarca, Lars Von Trier este unul din regizorii ale căror creaţii au influenţat semnificativ cinematografia europeană şi mondială.

Lars Von Trier a lansat nouă din filmele sale la Cannes, unde a câştigat Palme d'Or pentru "Dansând cu noaptea/ Dancer in the Dark" (2000) şi marele premiu al juriului pentru "Abisul sufletului/ Breaking the Waves", în 1996.

Von Trier a devenit însă persona non grata a festivalului în 2011, după ce a făcut comentarii legate de nazişti la conferinţa de presă pentru filmul său "Melancholia".

Lars Von Trier riscă să şocheze din nou industria cinematografică cu noul său film, întrucât "Nymphomaniac" va conţine scene reale de sex.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici