Cel mai scump film românesc va rula, în premieră, la Cluj-Napoca

Cel mai scump film românesc din toate timpurile, "Restul e tăcere", al regizorului Nae Caranfil, va rula în premieră, începând de vineri, la Cinematograful Republica din Cluj-Napoca.

366 afișări
Imaginea articolului Cel mai scump film românesc va rula, în premieră, la Cluj-Napoca

Cel mai scump film românesc va rula, în premieră, la Cluj-Napoca

Potrivit unui comunicat remis, vineri, de RomâniaFilm Cluj, "Restul e tăcere", avându-i în rolurile principale pe Marius Florea Vizante şi Ovidiu Niculescu, este "cu siguranţă, cel mai scump şi ambiţios proiect din istoria cinematografiei româneşti post-decembriste".

"Restul e tăcere" reprezintă "un omagiu adus vârstei inocenţei" cinematografiei autohtone şi prezintă povestea realizării primului lungmetraj românesc, "Independenţa României".

Catalogat ca fiind "o gură de aer proaspăt, într-o perioadă în care este uşor să presupui că cinematografia română conţine numai drame întunecate, mizerabiliste", "Restul e tăcere" este un film pentru public.

Potrivit comunicatului, Nae Caranfil susţine că "a face un film bun care să placă maselor e ceva care ţine de experiment în România, înseamnă să deschizi noi orizonturi cinematografiei româneşti".

Actorul Marius Florea Vizante se află deja la cea de-a treia colaborare cu regizorul Nae Caranfil, alături de care şi-a făcut şi debutul în cinematografie, cu filmul "E pericoloso sporgersi". Pentru prima dată însă, el joacă rolul personajului principal, Grig, un tânăr de 19 ani, "prea scund pentru scenă, prea timid cu femeile, prea excesiv în ceea ce priveşte stilul de viaţă".

Ecranizare a unui scenariu premiat în concursuri internaţionale, printre care Trofeul Martin&Rossi pentru ,"Cel mai bun scenariu al anului", în cadrul Festivalului Internaţional de Film Paris (1995) şi Trofeul Hartley Merrill (second prize), filmul "Restul e tăcere" i-a luat regizorului Nae Caranfil aproape douăzeci de ani pentru a-l realiza.

Producţia a reunit sute de figuranţi, maşini de epocă, iar costumele au fost create de designerul Doina Levintza.

"Restul e tăcere", avându-i în distribuţie pe Ovidiu Niculescu, Mirela Zeta, Silviu Biriş, Nicu Mihoc, Valentin Popescu, Florin Zamfirescu, va rula la cinematograful Republica din Cluj între 7 şi 13 martie, de la orele 14.00, 17.00, 20.00 şi 23.00.

Preţul unui bilet de intrare costă 8 lei, la proiecţiile de la orele 14.00 şi 23.00, respectiv 10 lei la celelalte.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici