Cel mai scump hotdog din lume: Ce ingrediente conţine şi cât costă

Cel mai scump hotdog din lume, 230 Fifth Dog, a fost lansat de un restaurant din New York şi poate fi cumpărat pentru o sumă exorbitantă.

742 afișări
Imaginea articolului Cel mai scump hotdog din lume: Ce ingrediente conţine şi cât costă

Cel mai scump hotdog din lume: Ce ingrediente conţine şi cât costă (Imagine: Hepta)

Pentru a marca National Hot Dog Day, celebrată în Statele Unite ale Americii în fiecare an, pe 23 iulie, publicaţia huffingtonpost.com a făcut un top al celor mai decadenţi, extravaganţi şi scumpi hotdogi din lume.

Pentru cei mai mulţi dintre noi, puţin muştar şi nişte murături sunt ingrediente suficiente pentru un hotdog. Alţii preferă hotdogul cu ketchup. Dar hotdogii din ziua de astăzi se remarcă şi prin diferitele tipuri de pâine folosite la prepararea lor. Astfel, aceste bucăţi de pâine pot fi înmuiate în coniac, pot fi acoperite cu homar, caviar şi, în unele cazuri, chiar cu aur. Vorbim despre luxuriante "tuburi" cu carne, precizează publicaţia.

Un astfel de hotdog de lux este şi 230 Fifthh Dog, care poate fi cumpărat la preţul de 2.300 de dolari. Considerat cel mai scump din lume, acest hotdog a fost creat de un club de pe strada 230 Fifth din New York şi o organizaţie care luptă împotriva foametei.

Acest hotdog are în compoziţia sa carnea de vită din Wagyu, uscată timp de 60 de zile, ornată cu trufe negre şi introdusă într-o brioşă cu unt şi trufe albe, un soi scump de cepe caramelizate în şampanie Dom Perignon, varză murată călită în vin spumant Louis Roederer Cristal şi caviar. Şi ca să fie totul şi mai decadent compoziţia este decorată cu o frunză din aur.

Hotdogul poate fi comandat zilnic, începând din 30 iulie. Dar cei care doresc acest preparat de lux trebuie să îl comande cu 48 de ore înainte de a-l consuma, la restaurantul new-yorkez.

Pe lista celor mai scumpi hotdogi din lume se regăsesc şi preparate care pot fi cumpărate la preţuri cuprinse între 1.501 dolari şi 69 de dolari.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici