Cele mai bune filme SF din toate timpurile - GALERIE FOTO

"Vânătorul de recompense/ Blade Runner", regizat de Ridley Scott în 1982, cu Harrison Ford în rolul principal, a fost desemnat cel mai bun film SF din toate timpurile, în urma unui sondaj pe site-ul revistei Total Sci-Fi, informează femalefirst.co.uk.

4506 afișări
Imaginea articolului Cele mai bune filme SF din toate timpurile - GALERIE FOTO

"Blade Runner" - cel mai bun film SF din toate timpurile

GALERIE FOTO

Pe site-ul totalscifionline.com a fost afişată o listă cu 100 de titluri de filme SF, în care s-a impus, în cele din urmă, pelicula "Blade Runner".

Filmul lui Stanley Kubrik din 1968, intitulat "2001: O odisee spaţială", s-a clasat pe locul al doilea, iar locul al treilea a revenit primului episod din franciza "Războiul stelelor", intitulat "Episode IV: A New Hope", lansat în 1977.

Locul al patrulea a revenit primului film din seria "Alien", regizat de acelaşi Ridley Scott, în 1979, care a anunţat, recent, că urmează să filmeze al cincilea episod al acestei francize de succes.

Filmul "Metropolis", legendarul film SF din epoca cinematografului mut, regizat de Fritz Lang în 1927, a ocupat poziţia a cincea.

Această listă cuprinde filme aparţinând genului SF, lansate în peste 100 de ani, dintre care nu lipsesc filmele din anii '70 - "Singur în spaţiu/ Silent Running" (1972), "Omul care a căzut în Pământ/ The Man Who Fell To Earth" (1976) sau "Germenul Andromeda/ The Andromeda Strain" (1971) - , sau filmele clasice ale genului, regizate de Steven Spielberg, James Cameron sau maestrul rus Andrei Tarkovsky.

Topul zece al celor mai bune filme SF din toate timpurile este completat de peliculele "The Day the Earth Stood Still" (1951), "Terminatorul/ The Terminator" (1984), "Planeta maimuţelor/ Planet of the Apes" (1968), "E.T. Extraterestrul" (1982) şi "Solaris" (1972).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici