Cele mai deprimante filme. Efectele asupra publicului: depresie şi suicid - VIDEO

Filmele "Avatar", "Requiem for a dream", "Million Dollar Baby", "La Strada" sau "Leaving Las Vegas" se numără printre cele mai deprimante pelicule, fiind acuzate că au instigat la sinucidere.

2827 afișări
Imaginea articolului Cele mai deprimante filme. Efectele asupra publicului: depresie şi suicid - VIDEO

Cele mai deprimante filme. Efectele asupra publicului: depresie şi suicid (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

Potrivit www.procinema.ro, s-a scris nu de puţine ori despre impactul enorm pe care anumite filme l-au avut asupra publicului, împingând chiar la cazuri extreme - depresie şi suicid.

1. Avatar (2010). Regia: James Cameron

Şi-a dat fanii peste cap cu universul utopic prezentat, astfel că spectatorii s-au plâns de stări depresive şi gânduri sinucigaşe după ce au văzut imaginile de vis. Spectatorii sunt trişti că nu pot vizita planeta Pandora.

Pe un forum al filmului din America de Nord s-au postat 2000 de mesaje la topicul "metode prin care să treci de depresia cauzată de lipsa Pandorei".

2. Requiem for a dream (2000). Regia: Darren Arronofsky

Adaptarea după romanul lui Hubert Shelby Jr spune povestea a patru personaje, fiecare ducând propria luptă cu dependenţele pentru a scăpa din lumea iluziilor. Fiecare imagine din film exprimă mizeria sufletească şi fizică în care ei trăiesc.

3. Million Dollar Baby (2004). Regia: Clint Eastwood

Mo Cuishle (draga mea, sângele meu) sunt două cuvinte care te fac să plângi, mai ales dacă-ţi aminteşti secvenţele din film cu Maggie rămasă paraplegică, într-o disperare acută de a-şi încheia viaţa: îşi mestecă limba cu speranţa că va sângera până la moarte.

4. La Strada (1954). Regia: Federico Fellini

Rolul interpretat de Anthony Quinn, un circar violent care cumpără o tânără de la mama sa, pe care în ciuda devotamentului său o bate şi o ameninţă constant, este poate unul dintre cele mai puternice ale sale.

5. Leaving Las Vegas. Regia: Mike Figgis

Nicholas Cage este un actor bun, dar nu unul excepţional. In filmul acesta, însă, se întrece pe sine în rolul lui Ben Sanderson, un scriitor genial, dar răpus de băutură. Alături de el are o femeie loială, prostituata sa, care nu reuşeste să-l scoată din mizerie.

Citeşte mai multe despre cele mai deprimante filme pe www.procinema.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici